Læsere i flæsket på Joachim B: Båtnakke!

Nationen! og hundredevis af brugere på Facebook angriber Joachim B. Olsen, som har kaldt mulig ny ydelse for 'luksus-kontanthjælp'

Læserstorm rammer Joachim B. Olsen (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Læserstorm rammer Joachim B. Olsen (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den tidligere kuglestøder og nuværende hardhitter for Liberal Alliance Joachim B. Olsen er igen på krigsstien.

Over for det politiske nørdesite Altinget. dk bruger han nemlig følgende ord en mulig ny type kontanthjælp til langtidssyge på 10.500 kroner, før skat:

- Vi er store modstandere af at fjerne varighedsbegrænsningen og indføre denne luksus-kontanthjælp uden modregning fra samleverens indkomst, lyder det fra arbejdsmarkedsordføreren.

Udtalelsen har allerede mødt kraftig kritik fra Gigtforeningen. Læs mere her:

Se også: Luksus-ydelse: Joachim B provokerer syge igen

Bemærkningen falder, fordi politikerne i øjeblikket diskuterer under hvilke omstændigheder, de vil gøre op med den praksis, som hidtil har betydet, at syge danskere kun kan modtage sygedagpenge i et år.

Nationen koger
Men skal man dømme ud fra de mange kommentarer, som Ekstra Bladets læsere sender ind via Nationen!, så kan opbakningen til Joachim B. Olsens synspunkter ligger på et meget lile sted.

'Joachim BÅTNAKKE Olsen er jo total syg i sit lille grimme hovede. Han skulle smides på porten omgående,' skriver Morten C.

Jean K bakker op og kalder politikeren en 'ualmindelig usympatisk person!'.

En række brugere bemærker, at Joachim B. Olsen har sit på det tørre og desuden selv har modtaget store summer fra Team Danmark under sin aktive karriere som sportsmand.

'Udtalte manden, der hele sit liv har været på avanceret overførselsindkomst. Vågn nu op Joachim, forlad folketinget, få et arbejde og begynd at yde noget til fælleskassen,' lyder det fra Per K.

Per J skriver kort: 'Nu har han sgu selv været på luksusydelser det meste af hans liv.'

'Hvordan kan han være beskæftigelsesordfører, når han aldrig har prøvet at arbejde. Det synes jeg er underligt,' bemærker Evan J.

Karsten M. kan ikke forstå, at Joachim B. Olsen kan være så sikker på, at folk ikke reelt har brug for pengene

'Joachim har måske ret og han syntes beløbet er stort. Så syntes jeg sgu, han skal prøve det i seks måneder uden sin fede hyre fra Folketinget. Juletiden ville være fin med gaveindkøb til et par børn og familie, så kan han vel tælle penge. Han har selv altid levet af forskellige kasser og nok været uden normalt job hele livet,' skriver han.

Facebook
Også på Facebook er mange brugere oprevet, læs selv med her, hvor over 800 læsere har kommenteret Joachim B.'s udtalelse.

Det hører dog med til billedet, at flere brugere bakker politikeren op både på Nationen! og Facebook.

Ekssempelvis skriver Thomas HR

'Joachim B. Olsen er ikke det mindste provokerende! Han har tvært imod helt ret!!!! Folk gider ikke lette røven, fordi de kan få mere i kontanthjælp inkl. boligsikring m.m. end f.eks. en kassedame i Netto, får ud af at gå på arbejde!!'.

Joachim B. Olsen selv forklarer over for Avisen.dk sin udtalelse således:

- Det er jo en ydelse, der er lavet specifikt til, at ingen falder ud af sygedagpengesystemet. Vi ved jo både fra Danmark og andre lande, at når der er et tidsloft på ydelsen, så er der nogle af dem, der falder ud, der rent faktisk kommer i arbejde.

- Er det, du siger, at dem, der vil få den her ydelse fremover, slet ikke er syge?

- Så sort og hvidt kan du ikke sige det. De kan have forskellige problemer. Du kan sige, at en del af dem er i hvert fald ikke så syge, at de ikke kan arbejde. Det kan vi se på erfaringer fra for eksempel Sverige.

Men hvad mener du, deltag i debatten her under artiklen. Eller på Facebook.

0 kommentarer
Vis kommentarer