Muslimen Latifa: Kan ikke leve efter lov fra år 600

Læserne på b.dk jubler over et indlæg fra Latifa Ljørring, byrådskandidat for Venstre. Latifa, som selv er muslim, skriver om religion og demokrati og spørger muslimer, hvorfor de bor i Danmark?

-  Han der har fortolket koranen, havde helt sikkert ikke kendskab til begrebet dialog, skriver Latifa Ljørring i et debatindlæg, der lige nu skaber jubel på berlingskes hjemmeside.
- Han der har fortolket koranen, havde helt sikkert ikke kendskab til begrebet dialog, skriver Latifa Ljørring i et debatindlæg, der lige nu skaber jubel på berlingskes hjemmeside.
Følg nationen!

- Jeg er muslim og bestemt ikke ude på at skabe tvivl og mistænksomhed i forhold til islams tanker og regler blandt muslimer. Men islam kan ikke behandle samfundsproblemer i alle livets anliggender.

- Efter en hård og blodig kamp mellem tænkere vil jeg personligt sige, at jeg nægter at leve under 'Guds lov', for han er her ikke for at høre på, hvad jeg mener, hvordan jeg lever, mine erfaringer, og hvad jeg har at byde på?. Jeg kan ikke leve under en lov, som blev implementeret i 600-tallet og ikke kan justeres efter udviklingen.

Akkari enig: Politikerne lefler for muslimer

Sådan skriver Latifa Ljørring, byrådskandidat for Venstre i Greve, i et indlæg på b.dk, der foreløbig har fået 72 kommentarer - og mere end 500 læsere til at juble. Latifa - som kom til Danmark fra Marokko for 11 år siden - skriver om islam og koranens magt og indflydelse på livet som dansker i 2013, og erklærer, at hun ikke kan leve sit liv efter regler, der er opstillet for 1400 år siden.

Ja tak til halal - og til svinekød
- Jeg siger ja tak til ytringsfrihed. Og jeg siger ja tak til halalslagtet kød, men også til svinekød og et glas vin! Jeg tager snakken med min skaber, når den tid kommer. De, som er utilfredse, kan rejse hjem til et bedre muslimsk samfund med et bedre muslimsk system, skriver latifa, og en af de tilfredse læsere - Allan H. E. - efterspørger flere Latifa'er

Islams love kan ikke ændres
- Forfriskende kommentar. Respekt. Intet mindre. Det er folk som dig, Lafita, der skal hjælpe islam ud af middelalderens mørke, skriver Allan, mens en af de læsere, der ikke er enige skriver:

- Det er absurd, at hun kan pladre løs om dette og samtidig kalde sig muslim. Enhver muslim ved at islams love er skabt til alle former for samfund og at det ikke den, der burde ændre sig, men os eftersom vi er de fejlbarlige, skriver Mohamed B.

Men hvad tror du? Kan man være muslim i et demokratisk samfund?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?