Nye regler rammer kun hypokondere, nassere og skuespillere

Et politisk flertal har aftalt nye regler for sygedagpenge - som betyder, at sygemeldte kan miste dagpengene allerede efter fem måneder. Fair nok mener et par stykker på nationen!

Folk på sygedagpenge skal fremover havde deres ydelse vurderet efter bare fem måneder - og hvis de bliver vurderet til at være raske nok til en arbejdsprøvning, ryger de på kontanthjælp. Et minus på ca 6000 pr måned.
Folk på sygedagpenge skal fremover havde deres ydelse vurderet efter bare fem måneder - og hvis de bliver vurderet til at være raske nok til en arbejdsprøvning, ryger de på kontanthjælp. Et minus på ca 6000 pr måned.

- Fedt. Det var på tide at kontanthjælpsmodtagerne fandt ud af, at livet er andet end at gå hjemme og dovne. Det kan være de kommer i arbejde nu, og kan bidrage til det danske samfund.

- For hvor syge er de reelt? Måske 1-2 % af dem er berettiget, men resten er nogle hypokondere.

Sådan skriver nationens! D493L i en af de ca 500 kommentarer, det sygedagpengeforlig regeringen i går indgik med højre side af Folketingssalen har fået.

Se også: Forlig om sygedagpenge

Et af de helt centrale punkter i aftalen er, at den såkaldte varighedsbegrænsning på 52 uger fjernes. Til gengæld bliver der med reformen indført en tidligere indsats for de sygemeldte. Efter fem måneder skal det vurderes, om den sygemeldte kan fortsætte på dagpenge, eller om vedkommende skal videre i et jobafklaringsforløb og modtage en lavere ydelse.

Kun nasserne skal være bange
- Hvis man nu læser indholdet i den nye sygedagpengereform vil man opdage at dem som er alvorligt syge intet har at frygte og kan fortsætte på de nuværende sygedagpenge! Og varighedsbegrænsningen bliver jo ophævet hvilket da er et skridt fremad!

- Det er kun "skuespillerne" som skal udredes efter 5 måneders sygdom og risikerer at komme på kontanthjælp! Både Gigtforeningen og LO m.fl. er tilfredse med den nye reform. Kun de sædvanlige dovne nassere har noget at frygte! Heldigvis, lyder det fra Thor M..

Se også: Antallet af danskere på ny syge-kontanthjælp eksploderer

Men mange mener, at de nye regler - som på bundlinjen kan spare staten for mere end 300 millioner - er endnu et los i røvet til landets svageste. Men også Jan S på linje med Thor M og D493L:

Se også: Piskesmældsskadet lastede 600 liter sprit

- Vi har levet over evne. Der er bare ikke råd til at lade folk gå hjemme, der kan arbejde, og så stadig give polakker børne penge, SU og sende miliarder til udlandet for at hjælpe andre frem for vores egne der mangler hjælp.

- Er helt enig i at dem, der er dovne skal presses, men dem der har problemer skal hjælpes og ikke glemmes, skriver Jan S.

Hvad mener du? Er det fint at folk på sygedagpenge nu skal vurderes efter 5 måneder - og risikerer at blive sendt i arbejdsprøvning?

Søren T. mener nej, og fatter ikke at det er en rød regering, der indfører de nye regler:

- Det var så den endelige falliterklæring fra S og især SF. Mon ikke der er basis for at starte en nyt politisk midterparti med en fællesskabsprofil. Det kunne passende hedde SOLIDARITET

0 kommentarer
Vis kommentarer