Flovt: Din skyld at Al Qaida har succes i Syrien

Amnesty mener, at de vestlige ledere har svigtet syriske flygtnigne og bør skamme sig - en professor tilføjer, at det er vestens skyld at Al Qaida vinder frem i Syrien

De islamiske oprørere har mere succes end de demokratiske i Syrien, og det er vestens skyld, lyder det fra en seniorforsker i Beriut.  Vestens manglende støtte til Den Fris Syriske Hær har ført til fremgang for islamisterne, siger Hilal Kashan. Hvad siger du? (arkivfoto: AP)
De islamiske oprørere har mere succes end de demokratiske i Syrien, og det er vestens skyld, lyder det fra en seniorforsker i Beriut. Vestens manglende støtte til Den Fris Syriske Hær har ført til fremgang for islamisterne, siger Hilal Kashan. Hvad siger du? (arkivfoto: AP)

Borgerkrigen i Syrien er med næsten ni millioner flygtninge og internt fordrevne blevet den største flygtningekatastrofe siden folkedrabet i Rwanda i 1994.

Se også: Syrien: Tre millioner børn kommer ikke i skole

I går bad FN om 34 milliarder kroner til humanitær hjælp til de frysende flygtninge, og Amnesty Internationals internationale chef Salil Shetty skældte i weekenden ud på Europa, og opfordrede regeringscheferne til at skamme sig, over den manglende hjælp.

Se også: Værste vinter i 100 år truer Syriens flygtninge

Og i dag i Politiken kan man så læse, at vi ikke kun skal skamme os - nej, det er også vores skyld at borgerkrigen trækker ud, flygtningestrømmen vokser og tilslutningen til den store gruppe af oprørerne, der kæmper for at indføre islamisk styre i landet.

- Den vestlige politik har været noget værre rod, og resultatet er blevet derefter, siger Yezid Sayigh, seniorforsker ved Carnegie Middle East Center i Beirut til Politiken.

- Det er helt åbenlyst, at den manglende vestlige støtte til Den Frie Syriske Hær førte til væksten i islamisterne, fortsætter Hilal Kashan fra Universitet i Beirut til Politiken.

Se også: Dansk bidrag til Syrien bliver på 300 mand

Men hvad siger du? Er det vestens skyld, at Al Qaida vinder frem i Syrien - og synes du Danmark gør nok for at hjælpe landets borgere?

1 af 2 
2 af 2 De islamiske oprørere har mere succes end de demokratiske i Syrien, og det er vestens skyld, lyder det fra en seniorforsker i Beriut. Vestens manglende støtte til Den Fris Syriske Hær har ført til fremgang for islamisterne, siger Hilal Kashan. Hvad siger du? (arkivfoto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer