Oliver 8.X: Drop musiktimer og lær mig firmaregnskab

Unyttige fag på skoleskemaet, skriver Oliver K, og raser over de 50 timer han har 'spildt' på musikundervisning - timer han kunne brugt på at lære f.ex. firmaregnskab.

Oliver synes man skal droppe musiktimer i folkeskolen, og lære eleverne førstehjælp, IT eller firmaregnskab. Hvad synes du? (arkivfoto: Thea Grav Rosenberg)
Oliver synes man skal droppe musiktimer i folkeskolen, og lære eleverne førstehjælp, IT eller firmaregnskab. Hvad synes du? (arkivfoto: Thea Grav Rosenberg)

- Skolemæssigt diskuterer vi for tiden hvorvidt man kan skaffe et bedre mandskab i form af lærere, eller hvordan man kan gøre fagene mere interessante for hver enkel elev. Begge ideer er meget gode at tage op. Dog også meget svære og krævende.

Sådan indleder Oliver K fra Nordsjælland et læserbrev til Ekstra Bladet, han har givet overskriften 'Unyttige fag på skoleskemaet'.

- Jeg er en 14 årig dreng som nu har gået i folkeskole i 8 år. Jeg er selv meget tilfreds med mine lærere og min faglighed. Dog irriterer det mig gevaldigt at skulle blive undervist i fag som hverken er lærerige eller brugbare for ens fremtidige uddannelse. Selvfølgelig kan man sagtens finde på flere fag som eleverne kan have godt af, men lidt fritid skal vi jo også have.

Hvor fanden kommer musik ind?
- Når jeg går ud af folkeskolen skal jeg helst kunne det grundlæggende inden for Dansk, Matematik, Naturvidenskab, fremmedsprog samt mere. '

- Hvor fanden er det så lige at Musik kommer ind i billedet? Jeg har måttet slæbe mig igennem 6 skoleår for at lære 3 akkorder på en guitar og en håndfuld noder på et klaver. Det er simpelthen ikke nok! Godt nok er Musik et fag som ligger inde under kreativitet. Men jeg kan virkelig ikke se hvad der er kreativt over at synge i fælleskor med resten af klassen. Det var i hvert fald hvad vi gjorde halvdelen af tiden.

Har spildt mindst 50 timer i musiklokalet
- Faget Musik burde slet ikke starte nede i de små klasser. Det er spild af tid. Vi lavede ikke andet end at pjatte til små børnevers. Godt nok er det kun min egen personlige erfaring, men jeg er næsten sikker på at det også foregår sådan på andre skoler i resten af landet. Musik skal muligvis ikke helt væk fra skoleskemaet, men det skal i hvert fald ikke starte fra 0 klasse. Det er jo kun pjat dernede. Man burde nøjes med at have faget i 5 og 6 klasse. Der lærte vi rent faktisk en smule.

Forresten er det også dødsygt
- Jeg ser i hvert fald ikke selv godt på at have spildt mindst 50 timer af mit liv på Musik, hvor jeg rent faktisk kunne have lært noget nyttigt. Førstehjælp, IT eller firmaregnskab er nyttige ting vi aldrig får lært. At vi i stedet skal bruge tiden på at have musikundervisning, som for resten er dødsygt, ved jeg ikke hvorfor.

- Så hvorfor skal vi egentlig trækkes igennem et fag som er så ubrugeligt? Det ville jeg meget gerne lave om på hvis jeg kunne, så vi kan gøre plads til nogen rigtige fag, skriver Oliver K, men hvad mener du?

Er der meget musik i folkeskolen?

0 kommentarer
Vis kommentarer