Det gik i 10 år: Nu udelukker EU kritiske journalister

Journalister fra Folkebevægelsen mod EUs avis har i ti år fået adgang til presseområderne, når der har været topmøder. Men til mødet i morgen er de ikke velkomne.

Journalister, der laver denne slags historier er ikke velkomne til EU-topmøder. Foto: Folk i bevægelse)
Journalister, der laver denne slags historier er ikke velkomne til EU-topmøder. Foto: Folk i bevægelse)

- I over 10 år har EU-modstandens blad 'Folk i Bevægelse' fået adgang til at dække EU-topmøder. Nu er der adgang forbudt for bladet til topmødet i denne uge.

- Eneste forklaring er, at bladet angiveligt ikke et et medie, men en tværpolitisk organisation. Goddagmanøkseskaft!

- Bladet, som udgives af den tværpolitiske EU-modstands organisation Folkebevægelsen mod EU, er anerkendt i Danmark som medie efter dansk medieansvarslov.

Derfor er I ikke et medie
Sådan siger Ib Roslund, journalist og redaktør af 'Folk i Bevægelse' til nationen! om det negative svar han har fået fra det europæiske råds pressecenter op til rådsmødet i morgen. 'Folk i bevægelse' har et oplag på 5500, bliver støttet af Nævnet for Fremme af Debat og Oplysning om Europa, men det er ikke et medie, der skal have adgang til presseområdet i Bruxelles:

- D ear Sir, Following our telephone exchanges, this email is to confirm that we are unable to process your application. Press badges to access the European Council are strictly restricted to media representatives. According to your website, your organisation is 'a cross-political organisation' , therefore not a media, skriver en anonym person fra Bruxelles til Ib Roslund.

Folkebevægelsen fik 7,2 procent af stemmerne, da der var valg til Europarlamentet i 2009, hvilket gav Søren Søndergaard en plads i parlamentet. I alt stemte 168.555 danskere på bevægelsen, der har 2500 medlemmer, men de mister nu deres mulighed for at få svar på de kritiske spørgsmål, og bevægelsens journalister plejer at stille mens topmødet foregår:

- Journalistforbundet mener også, vi bør anerkendes af EU som medie. Hvad har de egentlig gang i Bruxelles? Hvad med lidt åbenhed og pressefrihed, spørger Ib Roslund, men hvad siger du?

Er det klogt at EU udelukker kritikerne?

0 kommentarer
Vis kommentarer