Nu udløber 30.000 afdragsfrie lån: Men Sass er iskold

- Hvis man køber et hus og pludselig ikke kan sidde i det, fordi man skal afdrage, så har man strengt taget kørt forkert, siger Henrik Sass Larsen til DR Nyheder. Men hvad siger du?

Boligejere med flekslån fik den ene hjælpepakke efter den anden af VK-regeringen.

Se også: Flexlånet kan stige næsten 5000 kr.Se også: ØV: Regeringen redder igen flekslånere og jeg betalerSe også: Hæ hæ - dejligt for mig med flexlån

Men de anslået 30.000 boligejere, der i 2003 valgte et lån med ti-års afdragsfrihed, og derfor skal have et nyt lån eller til at betale afdrag, får ingen hjælp, hvis deres hus er faldet i værdi og de derfor ikke kan låne nok penge til at indfri det gamle lån. De må sælge med tab eller prøve at låne en større andel i banken.

- Det er altså folk selv, der skal sætte sig ned og lave deres økonomi. Og hvis man køber et hus og pludselig ikke kan sidde i det, fordi man skal afdrage, så har man strengt taget kørt forkert, siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen til DR Nyheder.

- De kan få realkredit for den eksisterende værdi, der er i ejendommen. Hvis der så er en restmængde i forhold til, hvad de oprindeligt kunne låne for, så må de i banken og se, om de kan få et prioritetslån eller andet, fortsætter Henrik Sass Larsen, men i Realkreditrådet har.

Men hvad siger du? Skal boligejere, der nu får problemer, fordi de skal til at betale afdrag, have en hjælpende hånd fra regeringen?

Det er især boligejere uden for København, der får problemer fordi deres huse er faldet i værdi. På DR.dk skriver Jerry, at enhver selvfølgelig må svare sit:

- Men det er påfaldende så lidt forståelse politikere generelt har for de problemer befolkningen har hvis de bor bare lidt udenfor København. Sidst jeg så på kortet var Danmark et større land en som så.

Og den er Jan N. enig i:

- Hvis man optager et 10 årigt afdragsfrit lån, fordi man reelt ikke har råd til at købe hus, kan man da ikke forvente at man 10 år efter skal betale ingenting!

- Men alt for mange i det ganske land, hverken vil eller kan tage ansvar for sine handlinger.

Har du afdragsfrit lån? Og har du råd til at betale afdragene, når den tid kommer?

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer