Visit Denmark: Hundelov skyld i 50.000 tomme senge

Regeringens forslag til ny hundelov er udsat halvanden måned på grund af ministerrokade. Modstanderne håber, at den nye minister trækker forslaget tilbage.

Hundeloven er skyld i 50-60.000 mistede turistovernatninger alene fra Tyskland, vurderer Visit Denmark.
Hundeloven er skyld i 50-60.000 mistede turistovernatninger alene fra Tyskland, vurderer Visit Denmark.

Modstanderne af hundeloven føler ikke de fik ret mange indrømmelser, da tidligere hundeminister Karen Hæhherup efter otte måneders undersøgelser, fremlagde sit forslag til en ny hundelov d. 25. september..

Se også: Kære minister, jeg forstår godt du er bange

For raceforbuddet består, og det er hundeejernes pligt at bevise, at deres hund ikke tilhører end af de forbudte racer.

Se også: Affaldssæk: Politiet satte død hund på dørtrinnet

Men ny minister betyder nyt håb hos Foreningen Fairdog, der mener, der er en lile chance for at Dan Jørgensen kan overtales til at ændre i forslaget. F.ex. fordi han med europæiske fortid formodes at lægge vægt på, at borgere fra andre EU lande tør komme til Danmark. Det viser sig nemlig, at hundeloven har skræmt især tyskere fra at holde ferie i Danmark, skriver Visit Denmark i deres høringssvar til hundeloven:

- Der findes næppe nogen samlet opgørelse over antallet af annuleringer begrundet med den danske hundelov. men Visit Denmarks estimat baseret på indberetninger fra feriehusudlejerne er, at der er annuleret i størrelsesordenen 2000 feriehusuger - ca. 50-60.000 overnatninger.

Et betydeligt tab
På toppen heraf har Danmark lidt et betydeligt tab af tyske gæster, der har fravalgt Danmark som feriemål, skriver Visit Denmark, der beder om, at Dan Jørgensen skruer op for informationen til turisterne i en faktuel tone på tysk.

Fra Visit Denmarks høringssvar:

Det er klart de er bange
- Vi håber da på, at den nye minister nu sætter sig ind i sagerne. Alle fagfolk stod til hundelovs-høringen på Christiansborg og talte imod et forbud, Alligevel fastholdt Karen Hækkerup forbuddet og giver krummer i forhold til skambidspargrafen som ingenting ændrer, siger Charlotte fra Fairdog.

Men hvad siger du? Skal man tænke på turister når man laver hundelov? Og tror du, at Dan Jørgensen lytter mere til hundefolket end Karen Hækkerup

1 kommentar
Vis kommentarer