Kender én der intet fejler, som vil ha' førtidspension

Hver tredje læser kender en sygedagpengemodtager, der godt kunne passe et arbejde. Men hvor er de ledige stillinger?

- Personligt kender jeg en på kontant hjælp som kæmper en brav kamp for førtidspension. Jeg har kendt personen i 20 år. Personen fejler intet og i vores private samtaler lægges der ikke skjul på dette, men ved kommunen pives der og de æder hele lortet. Men personen lyver sig vel rask i mit nærvær, for at virke sej eller???

Sådan skriver nationens! M E. i den hidsige debat, de nye regler for sygedagpenge har vakt på nationen!

Se også: Forlig om sygedagpenge

Reglerne - som bl.a betyder at borgere med en alvorlig, livstruende sygdom som fx kræft fremover kan få sygedagpenge gennem hele sygdomsforløbet OG at andre sygemeldte allerede efter fem måneder starter i et jobafklaringsforløb, hvor de kan modtage hjælp på kontanthjælpsniveau. Og det passer meget godt med den virkelighed afstemningen på nationen! viser. Af dem, der kender en person, der i dag modtager sygedagpenge, svarer hver tredje, at vedkommende efter deres mening godt kan arbejde.Se også: Nye regler rammer kun hypokondere, nassere og skuespillere

- Personligt kender jeg også en som har fået et flexjob fordi han øffede til Odense kommune, og jeg er også harm over det og har lyst til at melde ham, men hvad for jeg ud af det... ingenting.

- At pande ham én hjælper heller ikke noget. Den slags har deres egen dagsorden og de hører overhovedet ikke hvad andre siger, skriver Kim F. og Bent Ole H. fortsætter:

- Kender et par stykker.En som ikke kan arbejde, pga. dårlig skulder, men kan klare en hest, ride, og alt arbejde omkring denne, men ikke passe arbejde, En flexjobber, der kun kan arbejde 15 timer om ugen pga. løs hornhinde, men kan køre motorcykel, løbe halvmaraton. En flexjobber, der kun kan arbejde10 timer, pga. piskesmæld. Men har renoveret et helt hus !!!

Bare fordi nogen snyder, betyder det ikke at alle snyder
Ann. J. savner noget medfølelse med de syge, og skriver:
- I et velfærdssamfund vil der altid være nogle der udnytter og snyder, men folk herinde glemmer bare at det ikke er ensbetydende med at alle snyder og at alle syge skal mistænkeliggøres som om vi stadig havde stasi. Hav noget empati.

Men hvad mener du? Og kan du komme med bud på, hvor dem, der ikke et livstruende syge, kan søge arbejde?

0 kommentarer
Vis kommentarer