Stolt entreprenør: Minaret mangler kun halvmåne

Danmarks første minaret er næsten færdig - og selv om den er lydløs, glæder Islamisk Råd sig til at kunne tage den og moskén i brug

Nu mangler Danmarks første minaret kun halvmånen og en lille kuppel. (Foto: Jens Dresling)
Nu mangler Danmarks første minaret kun halvmånen og en lille kuppel. (Foto: Jens Dresling)

- Vi er stolte af at have været med til at bygge den.

Sådan siger Sune Kongstad, entreprenør, Skana, til lokalavisen 2200n.dk, da han førte liften op til toppen af minareten. Den slanke konstruktion har hverken trappe eller højttaler, og når der i næste uge bliver monteret kuppel og en halvmåne, bliver den 20 meter høj.

Bededag: Moské kalder til bøn med lyd-anlæg til 150.000

Det er den tidligere emir i Qatar, der har bekostet de ca. 150 mio moskeen og tilhørende kulturcenter med biograf og fitness-faciliteter, og Dansk Islamisk Råd, har stået for papirarbejdet og byggetilladelser.

Imam i ny stormoske hylder ekstremist

Borgmester Pia Allerslev, Venstre, glæder sig over, at København nu har fået en rigtig moske, mens socialdemokraternes Lars Aslan Rasmussen frygter, at moskeen og Islamisk Råd - der bliver kædet sammen med det Muslimske Broderskab, der lige er ved at blive forbudt i Egypten - får en negativ indflydelse på integrationen i Danmark.

- Den slags gaver fra Qatar er ikke gratis, og jeg er bekymret for, at muslimer i Danmark risikerer at blive radikaliseret og skubbet endnu længere væk fra det samfund, som de skal være en del af, sagde Aslan i august til Berlingske.

De brænder kirker - vi bygger moskeer
Og på nationen! er Erling D ligesom Lars Aslan, også bekymret:

- Vi bygger moskeer - de brænder kirker. I Mellemøsten brænder man kristne kirker ned. I Danmark bygger man moskeer. I Sverige har man fået den første kvindelige politibetjent med sharia-tørklæde. Hospitalerne servere halalslagtet kød. I mange børnehaver er dansk pålæg forbudt –i Danmark! Til alle danske halalhippier: Hvis I ikke er klar over, hvad klokken er, kan jeg oplyse jer om, at klokken er 5 min. i 12! Prøv at vågne op, når først klokken er 12, så er det for sent –så hjælper det ikke at råbe: ’Vi troede ikke, det skulle komme så vidt’. Noget af det værste, der findes, er de danske halalhippier, som forærer Danmark væk bid for bid, skriver Erling.

Men hvad mener du? Er det dårligt eller godt for integrationen, at der nu åbner en stormoske på Nørrebro?