Annonce:
Annonce:

DF: Åbne grænser en gave til de kriminelle

I Danmark er der 260 toldere - i Norge er der 800. Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti synes de danske grænser fortjener mere kontrol.

Annonce:
Følg nationen!

- Siden Danmark i 2001 tiltrådte Schengen-samarbejdet, der medførte åbne grænser, har vi måttet døje med voksende grænseoverskridende kriminalitet. For de åbne grænser har været og er en gave til kriminelle.

Smuglere har det for let
Sådan skriver Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti i et læserbrev til Ekstra Bladet, efter at formanden for de danske toldere Jørn Rise i DR slog til lyd for mere mandskab i søndags. Thulesen fortsætter sit brev således:

- Der har været stigende problemer med bl.a. indbrudskriminalitet og narkosmugling. Dét er et kæmpe problem. I weekenden slog de danske toldere igen fast, at der er for lidt kontrol. Smuglere har for let spil.

Sådan får roma-tiggere en lejlighed af kommunen

Annonce:

Import af tyveknægte: 100 indbrud
- Formanden for tolderne vurderer, at der i øjeblikket blot bliver snuppet få procent af den narko, som bliver forsøgt smuglet ind. Det betyder, at der er meget narko på det danske marked, og at stofferne derfor er både billige og nemme at få fat i.

- Men de åbne grænser udnyttes ikke kun til smugleri, viser en anden retssag. Østre Landsret behandler lige nu en sag mod en serber og en rumæner, der er anklaget for at stå bag storstilede tyverier på Sjælland og Lolland-Falster. Sigtelserne lyder blandt andet på ’import’ af 15 rumænske tyveknægte, over 100 indbrud og i sagen fandt politiet store mængder guld og sølvtøj. Blandt andet blev 250 kilo af de to metaller fundet hos en guldsmed i Berlin.

- Et trist eksempel på den grænseoverskridende kriminalitet. Kritikken er fuldstændig berettiget. Hvis vi ser til Norge og Sverige, har de to lande mellem tre og fire gange så mange toldere, som vi har i Danmark. Og grænsekontrol virker. Derfor går DF benhårdt efter at få sikret Danmarks grænser, skriver Thulesen Dahl, men hvad mener du?

Skal Danmark have flere toldere?

Annonce:

Deltag i debatten i Ekstra Bladet - skriv et læserbrev(klik her) - husk navn og adresse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: