Hvem er farligst: Ham med jointen eller ham med flasken?

I går begyndte folk at stå i kø foran Colorados nye cannabis-butikker - i dag mener et flertal af ekstrabladet.dk's læsere, at Danmark bør gøre som Colorado

18.240 læsere har foreløbig svaret på spørgsmålet 'Skal cannabis legaliseres i Danmark?', og hvis det stod til flertallet skulle den nye justitsminister Karen Hækkerup i samarbejde med finansminister Bjarne Corydon og sundhedsminister Astrid Krag bare komme i gang.

Arbejdspladser og mindre kriminalitet
- Smøger og alkohol er hver i sær mere skadeligt end THC Ved at lovliggøre dyrkning, køb og salg, kommer man til at tjene en pæn slat milliarder og man fjerner langt det meste bandekriminalitet, eftersom det er hashen de sidder på.

- Man får tilmed skabt lidt arbejdspladser: Der skal dyrkes marker, høstes, raffineres, shops til at sælge varen osv osv.

Sådan skriver Dani-El Comandante Nielsen på ekstrabladet.dks Facebook-side i en af de 492 kommentarer den amerikanske stat Colorados nye hashbutikker har fået.

Man får lyst til at slappe af
Colorado regner med at tjene mere end 3 milliarder kroner om året på hashbutikkerne - der bor lige over 5 millioner mennesker - men Dani-el peger på, at det ikke kun er økonomiske grunde til at legalisere.

- Mennesker får (generelt) kun lyst til at slappe af når de har røget hash, de render ikke og laver ballade og hærværk. Med andre ord er det økonomisk og socialt DUMT ikke at legalisere det. Kom igang Christiansborg, lyder det fra Dani-el og Pierre S - der har fået mere end 90 likes fortsætter:

- Jer som er i mod, med mindre i er i mod alkohol, så luk kæften. At gøre det lovligt vil fjerne 80% af bande krig i landet, tænk før i bare går i mod.

Men hvad mener du er farligst - hash eller sprut? Og hvem er farligst - en fuld eller en skæv mand?

Nikolai Serebrennikov er også en af dem, der synes et forbud er forkert, og han bruger også alkoholargumentet:

- Alkohol dræber flere om året end hash/Cannabis gør, så jeg kan ikke se det skadelige i det.

- Derudover som de andre siger, så ville det give politiet mulighed for at flytte flere ressourcer væk fra bandeområdet, hvis de mister deres hashmarked!