Helle har ret: Debattonen er for hård på nettet

Statsministeren vil gøre noget ved debattonen, fordi den er blevet for rå. Har du et bud på, hvad man kan gøre?

I sin Grundlovstale i juni måned talte Thorning om den rå debattone - og i nytårstalen gentog hun, at der skal gøres noget. Men hvad? (Foto: martin Lehmann)
I sin Grundlovstale i juni måned talte Thorning om den rå debattone - og i nytårstalen gentog hun, at der skal gøres noget. Men hvad? (Foto: martin Lehmann)

- Jeg synes, at tonen er blevet mere hård de senere år. Både fra borgere, i medier og på nettet. Ordene er blevet mere rå. Det skal vi lave om på sammen. Vi skal vise større respekt for hinanden.'

Her er hele Thornings nytårstale

Sådan sagde statsminister Helle Thorning for en uge siden i sin nytårstale - og samme budskab kom hun med i juni måned da hun i sin Grundlovstale advarede mod had og respektløshed:

- Jeg er bekymret for, at vi som nation vænner os til, at jo mere hadefuldt vi taler om hinanden, jo større gennemslagskraft får det.

- Jeg er bekymret for, at vi glemmer den nødvendige respekt for det modsatte synspunkt. Og for andre mennesker. Den respekt for hinanden, som ethvert ægte fællesskab bygger på. Og som er den demokratiske samtales rødder.

Flertal giver Helle ret
Dengang var 55 procent af de 1876 læsere, der svarede på spørgsmålet 'Hvad mener du om tonen i netdebatten?' enige med statsministeren, mens 24 procent mente at tonen var OK. 20 procent var helt uenige med Thorning og satte kryds ud for svarmuligheden 'Tonen er for slap - jeg tør slet ikke skrive det jeg mener'.

Men hvad mener du? Og har du et bud på, hvad man kan gøre for fjerne den rå tone?

nationens! Mark S. har et bud - som handler mere om dem, der bliver debatteret end dem der debatterer:

- Så skulle de måske prøve at lytte til folket for en gangs skyld - det er ikke så mærkeligt at man er frustreret over regeringen.