Absurd at hyre polakker til dansk militær-indsats

Danmark har lovet FN at vi nok skal hjælpe med at sejle giftgas væk fra Syrien - men ifølge 3F er syv af 12 søfolk på giftskibet er polakker, der får 8-10.000 om måneden

Skal den danske stat burge billige polaker til at fragte Assads kemiske våben væk fra Syrien? Ja, mener søværnet, men hvad mener du? (Foto: AP)
Skal den danske stat burge billige polaker til at fragte Assads kemiske våben væk fra Syrien? Ja, mener søværnet, men hvad mener du? (Foto: AP)
Følg nationen!

- Jeg tænker på kongerigets fremtid når EU laver en 'regionsreform'. Bliver vi så en polsk provins eller en tysk delstat?

Sådan skriver nationens! Jannie H. om de polakker, der arbejder på det skib, Søværnet har hyret til at sejle giftgas fra Assads Syrien.

Helle 'glemte' de arbejdsløse, men Corydon gør grin med dem

- Kan vi ikke snart få en Polsk statsminister?, spørger nationens! Palle S. og Henrik Berlau kalder det 'fuldstændig absurd':

7 af 12 er ikke danske
- Det er fuldstændig absurd. Det handler jo ikke om syv polske søfolk, men om at staten aktivt bidrager til, at danske søfolk ikke kan få job på danske skibe, siger Berlau, 3f til Avisen.dk, der har fundet ud af, Søværnet har hyret DFDS-skibet Ark Futura til den danske FN-mission i Syrien. Ifølge Avisen.dk's oplysninger er der 12 besætningsmedlemmer - fem danskere og syv polakker - på skibet, det lige nu ligger klar i Middelhavet, og afventer ordre på at sætte kursen mod Syrien, hvor over 1.000 ton kemiske våben skal fragtes ud af det borgerkrigshærgede land.

Raser over dansk krigsskib på vej til Syrien

Forsvarsministeriet bekræfter, at de polske søfolk, der deltager i den danske FN-mission, aflønnes på det de kalder 'internationslat acceptabelt niveau'. Det er ifølge 3F ca. 10.000 kroner om måneden, og Enhedslisten synes ligesom 3F, at det virker forkert, at bruge billige polakkker i en dansk krigsindsats og at de derfor som minimum burde have en dansk løn.

- Vi finder det stærkt kritisabelt, at regeringen ikke sikrer, at søfolk på en farlig mission for den danske stat sikres danske løn- og arbejdsforhold, siger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl til avisen.dk

Men hvad siger du?

Skal polske søfolk, der skal sejle giftgas i en dansk militærindsats, have dansk løn? Eller burde Søværnet have sikret, at det var danske søfolk, der deltog i missionen?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind