Annonce:
Annonce:

Borgmester om asylsøger-brok: Er der bedre i Syrien?

Sverige modtog sidste år mere end 50.000 asylansøgere, og myndighederne gør hvad de kan for at indkvartere dem. Men på asylcenteret Viebäck breder utilfredsheden sig

Har asylansøgere ret til at brokke sig? Ikke hvis du spørger borgmester Frank  Bo fra den svenske by Nässjø. (arkivfoto)
Har asylansøgere ret til at brokke sig? Ikke hvis du spørger borgmester Frank Bo fra den svenske by Nässjø. (arkivfoto)
Annonce:
Følg nationen!

- Flygtninge fra Syrien som er flygtet for at redde deres liv, klager over de forhold de har. De savner fælleslokaler og indkøbsmuligheder.

- Er der måske bedre i Syrien end uden for Nässjö? Man bliver forbløffet over deres taknemmelighed over for vores gavmilde flygtningemodtagelse.

Sådan siger borgmester Frank Bo fra den svenske by Nässjö efter at have set et indslag i de lokale TV-nyheder om de 250 asylsøgere, der bor et par kilometer uden for byen.

Børnene er glade og tilfredse, men blandt de voksne brede misnøjen sig ifølge reporteren fra Jönköpingsnytt. De vil gerne have mulighed for at holde fællesarrangementer i et stort lokal, og efterspørger også ordentlige indkøbsmuligheder i den nærmeste by.

Men hvad mener du om en borgmester - endda fra statsminister Reinfeldts eget parti Moderaterne - der svarer på kritik på den måde?

Sverige modtog sidste år mere end 50.000 asylsøgere - og ifølge FNs flygtningeorganisation UNHCR topper landet listen over asylsøgere pr. indbygger. I Danmark modtog vi således 1,1 flygtning på 1000 indbyggere i 2012, mens svenskerne modtog 4,7 flygtninge pr. 1000 indbyggere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: