Hvis du kun vil ha' halal, så må du tage vegetarretten

En mor til en dreng på Ljungby Skole, bad om at kødet fremover skulle være halal. Men kommunalbestyrelsen siger nej til halal: Vi har en udemærket vegetar-ret

Følg nationen!

- Hvad? En kommunalpolitiker med sund fornuft (som ikke er Sverigesdemokrat)? Opløftende, for selvfølgelig skal vi ikke have halal i vores land. Det burde også forbydes i butikker og på restauranter.

Sådan lyder en glad kommentarer på den svenske avis smalanningens hjemmeside - en af de 23 kommentarer, der altså nåede at komme på, før redaktionen lukkede for kommentarmuligheden på artiklen om kommunalbestyrelsen i Ljungbys nej til halal-kød på byens skole.

Inget halalkött i skolköket

En mor havde bedt om at kødet fremover skulle være halal, men det hensyn var politikerne ikke parat til at tage:
- Vi har to ernæringsrigtige retter på menuen i dag, den ene er vegetarisk. Og hvis vi indfører halal-kød, så kommer der bare forslag om alt muligt andet. Så vi holder fast ved de to valgmuligheder, der er i dag, siger borgmester Ann– Charlotte Wiesel fra Moderaterne.

Men hvad mener du? Skal man ikke tage hensyn til mindretallet?

Forleden angreb en anden svensk borgmester en gruppe asylansøgere, der klagede over, at der ikke var et fælleslokale på deres asylcenter med ordene: Er der bedre hjemme i Syrien?.

Borgmester om asylsøger-brok: Er der bedre i Syrien?

Har du en forklaring på, den hårde tone i den svenske indvandrerdebat?

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind