Annonce:
Annonce:

Borgmester vil i dialog med unge der truer med biblioteksbrand

Der er 450 foreninger i Hvidovre, siger borgmester Helle Moeagaard til de unge, der savner et sted at være.

To unge - der kalder sig Ramzino og Cino - har mødt en journalist fra Hvidovre Avis og uddybet et 'budskab', omat de savner et sted at være. Hvidovres borgmester Helle Moesgård mener, der er masser af tilbud, men vil gerne i dialog med de unge. (Fotocollage: Hvidovre Avis og Hvidovre Kommune)
To unge - der kalder sig Ramzino og Cino - har mødt en journalist fra Hvidovre Avis og uddybet et 'budskab', omat de savner et sted at være. Hvidovres borgmester Helle Moesgård mener, der er masser af tilbud, men vil gerne i dialog med de unge. (Fotocollage: Hvidovre Avis og Hvidovre Kommune)
Annonce:
Følg nationen!

- Selvfølgelig skal de da have deres eget sted ! Lav en indhegning af pigtråd og vagter, 5 meter høj.

Sådan skriver 'Kolding Ikke Madsen' i en kommentar til de unge Hvidovre-borgere, der i går via Hvidovre Avis fortalte, at de savnede et sted at være - og kom med trusler om at brænde diverse bygninger ned, hvis de ikke fik det.

- Der skal være playstation, TV, DVD og en sofa. Vi kræver et svar fra kommunen nu. Ellers er det game over, siger de unge bl.a.

'Vi brænder bibliotek og gymnasium ned...'

Men 'Kolding Ikke Madsen' - der skriver på mx.dk's Facebook - er ikke den eneste, der synes de unge går noget over stregen. Mai O kender endda området:

20 årige har selv ansvaret
- For en del år siden blev der gjort et kæmpe stykke arbejde for at 'redde' stationsbyens unge, bl.a. blev der oprettet flere fritids-steder. Så noget er der blevet gjort!

Annonce:

- De her skiderikker er vel for gamle... Men hvis man er omkring 20 år, må man da også være gammel nok til at tage ansvar for sin egen fritid, skulle man mene, skriver Mai O.

På Hvidovre Rådhus er holdningen da også, at man er for gammel til en offentlig klub, når man er 20 år, og den socialdemokratiske borgmester Helle Moesgård Adelborg, fortæller, at der er 450 foreninger i kommunen.

- Jeg har ambitioner på hver eneste af vores unges vegne, og vi har som samfund en vigtig opgave i at få vores unge hjulpet godt på vej i livet med uddannelse og job.

- I at I lever i mørket og er vågne om natten. Det synes jeg faktisk ikke lyder som et fornuftigt liv. I skal træffe et valg og tænke over konsekvenserne af jeres valg og mit budskab er, at vi gerne understøtter og hjælper jer til at komme i gang med skole og uddannelse i stedet for, siger hun.

Annonce:

Meld jer ind i foreningerne
Hvidovre Kommune har før jul nedsat en task force gruppe, der skal finde frem til de unge, som ikke er i gang med en uddannelse eller har et job. Det er en opgave som ungeindsatsen samarbejder med gadeplansmedarbejdere, politi og andre aktører om. Der er i forvejen klubtilbud for de unge under 18 i både Avedøre og resten af Hvidovre. Dertil kommer et rigt og mangfoldigt foreningsliv rettet mod de unge, der er fyldt 18:

- Jeg vil da sige til de unge her: Meld jer ind i en af områdets mange foreninger – eller brug jeres demokratiske ret til at starte jeres egen forening, hvis I keder jer om aftenen og gerne vil mødes med andre unge, siger Helle Adelborg og opfordrer endnu en gang de unge til at stå åbent frem:

- Vi kan ikke samarbejde med nogen, der er anonyme. Men jeg er yderst villig til at indgå i en dialog om problemerne, hvis de ønsker at stå frem.

Hvad siger du? Skal de unge have et sted med DVD og sofa?

Kommunen har meldt de unge til politiet, og Avedøre lokalpoliti skærper nu patruljeringen i området.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: