Seks frække (og piv-syge) piger

Har du modet til at acceptere hud-sygdommen psoriasis? De her seks piger har ihvertfald modet til at vise den frem

Emma F, er en af  de seks dejlige piger, skriver om at vise sig frem: -  Det har været en helt fantastisk oplevelse. At ens tabu pludselig skal være ens fokuspunkt! Det der har hjulpet mig personligt mest, til at få modet og selvtilliden til at stå frem, har været det at kende andre med samme problem, og være en del af at fællesskab. (text og screendump fra Facebook-gruppen 'Ta' psoriasis alvorligt')
Emma F, er en af de seks dejlige piger, skriver om at vise sig frem: - Det har været en helt fantastisk oplevelse. At ens tabu pludselig skal være ens fokuspunkt! Det der har hjulpet mig personligt mest, til at få modet og selvtilliden til at stå frem, har været det at kende andre med samme problem, og være en del af at fællesskab. (text og screendump fra Facebook-gruppen 'Ta' psoriasis alvorligt')

- Skønhed og forskellighed er nøgleordene i Ta’ psoriasis alvorligt.

- Med Ta’ psoriasis alvorligt hamrer vi en pæl igennem den fordom, at man ikke kan være smuk med psoriasis. Vi retter op på den misforståelse, at mennesker med psoriasis er sky og gemmer sig væk. Og vi punkterer den påstand, at psoriasis umuliggør livskvalitet.

Råt for usødet - hvordan ser du psoreasis?
Sådan skriver Karl V. om de seks piger, der i sidste uge optrådte i Ekstra Bladet som Side-11-piger. Pigerne lider af ligesom 165.000 andre danskere af psoriasis, og trods de udfordringer, det ofte giver, har de valgt at træde frem. Og Karl V. håber, billederne vil skabe debat:

Sympati eller ligegyldighed?
- Vi tager med denne sag temperaturen på psoriasis i Danmark og udfordrer dig, nationen!s læser, til at udvise samme mod som de fem side 11-piger ved at deltage i afstemningen nedenfor og give din mening til kende. Fortæl os råt for usødet hvordan du ser psoriasis.

- Om du væmmes eller blot trækker på skuldrene. Om du føler sympati eller ligegyldighed. Om psoriasis reelt er en alvorlig sag eller blot stor ståhej for ingenting.

Har du ikke set billederne i Ekstra Bladet, kan du finde dem her