Annonce:
Annonce:

Bindegalt at sælge DONG til 'vampyrblæksprutten'

Protesten mod statens salg af DONG-aktier til investeringsbanken Goldman Sachs - kendt som vampyrblæksprutten for sin rolle i finanskrisen - vokser.

Annonce:
Følg nationen!

- Dong og Goldmann Sachs er nogle materialistiske og manipulerende røveri-firmaer. NEJ NEJ og atter NEJ til salg - for endnu større konsortier af svindel og manipulation

- Jeg har skrevet meget på Facebook imod Goldman Sachs andel i DONG. Det er simpelthen bindegalt.

Kan ende med kæmperegning
- Nu er der endnu en regering der ikke aner konsekvensen af egne handlinger, hvor det endnu engang kan gå ud over skatteyderne, der i forvejen har deltaget med skattebetaling til Dong Energy de sidste 25 år. Nu kan vi risikere at skulle punge ud igen ved et tilbagekøb som regeringen har forpligtet sig til hvis Goldman Sachs ikke mener de tjener nok penge på Dong´s børsnotering.

- JEG KAN IKKE FORSTÅ AT MAN GIVER Goldmann-Sachs lov til at få veto ret. Det er mig uforståligt,i lyset af at de startede finanskrisen i USA. DANSKE POLITIKERE MÅ VÆRE KOMPLET IDIOTER HVIS DE GÅR MED TIL DETTE.

Annonce:

Sådan lyder et par af de kommentarer, underskriftsindsamlingen 'Stop-salget_af_DONG_til_Goldmann_Sachs har fået på skrivunder.net . På mindre end tre uger har mere end 1000 danskere lagt navn til, at staten ikke skal give Goldmann Sachs - der også bliver kaldt 'vampyrblæksprutten' for sin rolle i finanskrisen - kontrol over dansk energipolitik.

Kræver folkeafstemning
- Skal det tillades at overdrage kontrollen med dansk undergrund for nogen pris? Det må mindst kræve en folkeafstemning - og helst som tilføjelse til Grundloven at dansk undergrund og anden fælleseje ikke kan privatiseres, bortsælges og/eller konkurreres indbyrdes om. Ellers velkommen tilbage til det helt frie jungleliv - nak og æd. Vi er vist faldet lidt af på den, alle os søvnige, tv paralyserede, godroende borgere, skriver manden bag underskriftindsamlingen Ulrik Mersø, men finansminister Bjarne Cordydon mener, der er er rigeligt at Folketingets siger ja.

Annonce:

- Jeg vil gentage, at det er meget positivt, at både danske og internationalt anerkendte investorer har tiltro til DONG Energys strategi. Jeg er sikker på, at de nye aktionærer vil bidrage positivt til værdiskabelsen i DONG Energy til gavn for alle aktionærer, også staten, siger Corydon i en pressemeddelelse fra finansministeriet, men hvad siger du?

Er det OK at staten sælger en femtedel af DONG til Goldmann Sachs for 8 milliarder kroner? Og synes du, at salget skal til folkeafstemning?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: