Haribo fastholder 'maske-forbud': Smagen er jo den samme

Mere end 500 nationen!-kommentarer og 21.000 facebook-delinger, rokker ikke ved haribos beslutning om at fjerne racistiske lakridser

- Haribo er et stort firma, som operer over hele verden, og når vi træffer en beslutning, så gør vi det først efter efter modne overvejelser. Og beslutningen om at udfase de tryk-forme og stempler, vi bruger i Skipper Mix, er truffet for nogen tid siden, og den ændrer vi ikke på.

Se også: Haribo fjerner racistiske lakridser

Sådan siger Haribo Danmarks svenske direktør Per Herenius efter en weekend, hvor kommentartrådene på bl.a Ekstrabladet og Facebook, er gået amok over Haribos 'maskeforbud'.

Se også: 'Racistiske' lakridser udløser læser-storm

Det verdensomspændende slikfirma fik i efteråret kritik fra kunder, der mente, at de maske-lakridser, der skal forestille de folk fra andre dele af verden en sømand eller skipper, kunne tænkes at møde på sin sejltur, var diskriminerende. Lotte B skrev f.ex. på Haribo Sveriges hemsida, at hun ville 'kaste maske-lakridsen op igen' fordi den forestillede en indfødt:

Karrikaturer er ikke OK
- Var egentlig superglad, indtil jeg begyndte at kigge på, hvordan saltlakridsen faktisk så ud. Jeg troede, vi var kommet til den konklusion, at brugen af karikaturer af mennesker af forskellig oprindelse ikke er ok? Vil nu hellere kaste den 'indfødte' op og sende dem tilbage til jeres hovedkvarter. Vil finde min salt lakrids et andet sted i fremtiden. lød det fra Lotte, der altså var medvirkende årsåg til at Haribo nu gjerne maskerne.

Men selv om udfasningen af lakridsmaskerne fra Skipper Mix ifølge Haribo Sveriges direktør skete på grund af kritik på sociale medier, så har den nye kritik altså ikke påvirkert firmaet:

- Nej, og folk skal vide, at det eneste vi ændrer, er de forme, der trykker maskerne - smagen er jo stadig den samme, siger Per Herenius fra Haribo Danmark.

Der er endnu ingen officielle Haribo-billeder af de nye lakridser, der erstatter maskerne. Hvis du har et foto af lakridser fra en ny maskeløs Skipper Mix , så brug upload funktionen i kommentarfeltet.

0 kommentarer
Vis kommentarer