De første 7000 kr du tjener skal være skattefri

nationen! er ikke særlig imponeret over Carsten Koch-udvalgets forslag til en reform af beskæftigelsessystemet. For hvor er de jobs, de ledige skal søge?

- Opkvalificering gavner jo ikke, når der står en østarbejder, der arbejder til langt under det, en dansker, kan klare sig for. Samtidig har østarbejderen ikke familien at skal tage hensyn til, og kan/vil derfor arbejde på skæve tidspunkter.

Sådan skriver nationens! LilleLucifer i en kommentar til den rapport om det danske beskæftigelsessystem, tidligere skatteminister Carsten Koch har udarbejdet. Fokus i rapporten er nemlig opkvalificering, og LilleLucifer er ikke den eneste, der synes det ord skurer i ørerne:

Professor om rapport: Det er slut med at skræmme ledigeUdvalg: Jobcentre skal behandle ledige som voksne

Der mangler 60-70.000 arbejdspladser
- Opkvalificering....? Til hvad dog? En opkvalificeret arbejdsløs, har stadig ikke noget arbejde at få. Der mangler 60-70.000 arbejdspladser i Danmark - og det ændrer sig ikke ved at tilsvarende mange arbejdsløse bliver tvangs-opkvalificeret...

Luk systemet og spar 12 mililarder
- Drop alt hvad der hedder tvangsmæssig aktivering og -opkvalificering af de arbejdsløse over en bred kam. Og lad de arbejdsløse, der gerne vil have ekstra hjælp til at finde sig et arbejde, få denne ekstra hjælp. Men lad de arbejdsløse selv bede om den. Ikke omvendt... Og spar 12-15 milliarder om året!!!!

- Desværre vil det koste nogle offentlige ansatte deres job - men de har også kun haft dette i kraft af denne syge aktiverings-kultur.... Så - fuck dem...., skriver I K. og Lars G. er enig, og tror at de eneste job, forslagene vil skabe, bliver i opkvalificeringsbranchen:

Opkvalificeringsbranchen får det godt
- Det lyder jo meget godt - og det skal nok hjælpe. Ihvertfald de som får beskæftigelse i den industri som vokser op omkring opkvalificeringen - alle indefor det offentlige som skal administrere disse nye regler - skaffe arbejdsløse ind på forskellige opkvalificerings-kompetenceoptimeringer...

- Men hvad gør vi så, når alle er opkvalicerede - hvor går de hen og finder opkvalificerede job???? For bare fordi man opkvalificerer folk - så bliver der jo ikke flere arbejdspladser derude på det almindelige arbejdsmarked...Politikere og den intellektuelle elite, som sidder og arbejder frem disse løsninger - de lever i en virklighed, hvor de har en blind vinkel til helhedsbilleder af samfundsproblemer, skriver Lars.

Men hvad mener du? Er det mere uddannelse og opkvalificering, der er brug for?

Herbert H. foreslår, at folk i arbejde skal have et skattefradrag, der kan mærkes:
- ALLE vil gerne ha et arbejde og der var en fra det borgerlige, der foreslog at de første 7000,- man tjener skal man ikke betale skat af.....

- Få det gennemført og du vil se folk komme i arbejde. Som det er nu....alt indtægt under 30000,- om måneden er ren tilsæt