Haribo fjerner racistiske lakridser

- Det er vigtigt at lytte til kunderne, siger Haribo Sveriges direktør Ola Dagliden, der nu fjerner de lakridsmasker i Skipper Mix, nogle kunder mener er racistiske

Noget af indholdet i Skipper Mix - masker af lakrids - kan opfattes racistiske, og derfor fjerner slikgigantens svenske afdeling dem fra poserne. (screendump haribo.se)
Noget af indholdet i Skipper Mix - masker af lakrids - kan opfattes racistiske, og derfor fjerner slikgigantens svenske afdeling dem fra poserne. (screendump haribo.se)

- Boykot Haribo, nu fjerner de noget af det faste indhold i Skipper mix. Meget fej opførsel.

Sådan skriver svenske Janne Hylander på Haribo Sveriges Facebook-side, i en kommentar til at det snart 100 år gamle tyske slikfirma fjerner de lakrids-masker, Skipper Mix-spisere har gnasket i i årevis.

Maskerne er oprindelig designet for at vise, hvad en sømand oplever på en tur rundt i verden - deraf navnet Skipper Mix - men en gruppe kunder har klaget, fordi de finder lakridserne racistiske, og derfor er maskernes tid forbi.

- Det (kritikken red.) begyndte på nogle sociale medier, og efter det besluttede vi at fjerne de omtalte stykker fra produktionen, siger direktør Ola Dagliden til Nyheter 24:

- Jeg kan ikke se nogen grund til at have nogle slikstykker, der kan opfattes som stødende.

Men hvad mener du? Og har du tænkt på, at du tyggede i en racistisk lakrids, når du spiste Skipper Mix?

Michael Pettersson skriver også på Haribo Sveriges facebook-side, og han mener nej:
- Jeg kan ikke se, at lakridsmasker er racistiske.

Haribo Danmarks svenske direktør Per Henerius bekræfter over for nationen!, at der fremover heller ikke vil være lakridsmasker i Skipper Mix-poserne i Danmark.

- Det er jo et meget gammelt produkt, helt fra 1943, så nu er det tid til at ændre det, siger Per Henerius.

6 kommentarer
Vis kommentarer