Solskinsstaten skal stemme om cannabis

I 20 amerikanske stater kan læger udskrive hash på recept - og nu har Floridas højesteret sagt god for, at staten kan blive nr. 21.

745.000 borgere i Florida har skrevet under på, at læger skal kunne udskrive hash på recept. (arkivfoto)
745.000 borgere i Florida har skrevet under på, at læger skal kunne udskrive hash på recept. (arkivfoto)

Floridas Højesteret sagde i går nej til at benåde Juan Carlos Chavez, og ja til at de stemmeberettigede blandt statens 18 millioner indbyggere, skal stemme om cannabis til november.

I dag kan syge amerikanere i 20 stater få hash på recept, og målinger viser ifølge Miami Herald, at mere end 60 procent af Floridas vælgere, vil stemme ja til et Florida bliver stat nummer 21. på cannabis-listen.

Pæn dame køber hash til syg mor i Jylland

Nyheden kommer samtidig med at medlemmerne af Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg i dag mødes i et åbent samråd om medicinsk cannabis. Det er Simon Emil Ammitzbøll, der har bedt om at hash til syge danskere kommer på dagsordenen, og sundhedsministren skal svare på fire spørgsmål:

- om det ikke vil være mere ønskeligt at syge patienters selvmedicinering med cannabis kunne foregå i offentligt regi med mulighed for ordentlig kontrol og vejledning

- hvilke overvejelser ministeren har vedrørende lovliggørelse af medicinsk cannabis

- baggrunden for, at man i Danmark har undladt at godkende cannabis-produkterne Marinol og Cesamet, medens det modsatte er tilfældet i USA

- hvorfor Sundhedsstyrelsen anser cannabis-rusen som en bivirkning, når patienter beretter, at netop rusen hjælper med at gøre deres smerter mere udholdelige.

Kurerer underlivssmerter med hash

Hvad synes du, ministeren skal svare?