Annonce:
Annonce:

Kontanthjælpsmodtager træt af kommunens spørgsmål

- Prøv lige at se, hvad en kontanthjælps-modtager bliver spurgt om i Silkeborg. nationens! NM mener at kommunens kontrol- gruppe går langt over stregen

Annonce:
Følg nationen!

- Folk på kontanthjælp kan intet have, ej heller retten til privatliv hvilket er ukrænkeligt ifølge grundloven.

Sådan skriver nationen! NM, der gerne vil have, at der bliver råbt mere op, om den mistænkeliggørende facon, landets kommuner undersøger kontanthjælpsmodtagerne private forhold på.

Købehavnere afkræves svar: Har du sex med din sambo?Se kontanthjælpsmodtager græde over nye regler

NM - som ikke tør stå frem med navn fordi han er bange for, hvad kommunen kan finde på at gøre - synes systemet modarbejder borgerne, og raser som så mange andre kontanthjælsmodtagere over de nye regler, der trådte i kraft første januar:

- Og iøvrigt er der heller ingen der kan være sygemeldt mere - der er kun to trin hvor der før var tre: aktiveringsbero, aktiveringsklar, eller arbejdsklar. Nu er muligheden for at være syg og stå i bero fjernet- dvs mentale og fysiske skader er ikke relevante åbenbart.

Annonce:

- Yderligere hvis personer falder for gensidig forsørgerpligt, får vedkommende intet udbetalt, så igen en kunstig parkering- og her falder kravet eller loven om jobpolitik til jorden for der er vel ingen der vil arbejde gratis, og så er de jo ude af kommunens ansvar, for de yder ikke længere noget til borgeren! Det er ret så smart drejet.

Og I har læst rigtig, skriver NM, men hvad mener du? Går kommunen for tæt på?

Borgerrådgiver i Silkeborg, Sonja Pedersen, fortæller at hun har været i kontakt med rigtig mange borgere om den nye kontanthjælpsreform, men aldrig hørt at nogen er blevet stødt, over de nærgående kontrolspørgsmål kommunen stiller:

- Nej, det er første gang jeg hører om det her, siger Sonja Pedersen.

Skemaet bliver brugt som samtaleskema af kommunens kontrolgruppe, når der har været tvivl om, at kontanthjælps- modtagere er reelt enlige, oplyser kommunen.

Da nationen! i november diskuterede kommunernes måde at kontrollere samliv på, ´gik debatten højt - men f.ex. Svenne O., mente at kommunerne har en god grund til at kontrollere:

- Det er jo ikke et tagselvbord, det her.

Annonce:

- Når nogen betaler dig anselige summer på baggrund af nogle oplysninger, er det vel fair nok, at de får at vide, om disse oplysninger er korrekte skrev Svenne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: