Socialdemokrat vil forbyde partihop

Henrik Appel er folkevalgt i København, og han vil fremsætte et forslag om at hans parti, Socialdemokraterne, skal sige nej til partiskiftere.

Da SF skulle have ny formand var Astrid Krag SF'er, men da SF gik ud af regeringen, blev hun Socialdemokrat. Snyd og humbug, mener mange på nationen! (Foto: Jens Dresling)
Da SF skulle have ny formand var Astrid Krag SF'er, men da SF gik ud af regeringen, blev hun Socialdemokrat. Snyd og humbug, mener mange på nationen! (Foto: Jens Dresling)
Følg nationen!

- Det er en belastning for det politiske systems troværdighed, når politikere flytter parti og tager deres mandat med sig.

- Vælgerne har stemt på en bestemt person i et bestemt parti for at vedkommende kan udføre et stykke arbejde dér. Vælgerne giver ikke politikere en gave, som de kan gøre med, hvad de vil.

Forslag på kongressen
Sådan skriver socialdemokraternes Henrik Appel i et læserbrev til Ekstra Bladet ovenpå de seneste partihop. Dem kan Henrik ikke lide, og derfor vil han om et par måneder begynde en proces, der skal forbyde partihop til hans parti.

Søvndals ekskone: Endnu en rotte forlader skudenIda Auken går til de Radikale

- Ifølge grundloven er folketingsmedlemmer alene bundet af deres overbevisning. Til gengæld er partier ikke forpligtet til at modtage afhoppere.

- Jeg vil derfor foreslå socialdemokraterne i København , at vi ikke modtager afhoppere fra andre partier og vil opfordre de andre partier til at gøre det samme.

- Jeg vil stille et tilsvarende forslag på Socialdemokraternes kongres senere i år for at sætte en stopper for mandat flytteri i de folkevalgte forsamlinger.


Screendump fra Henrik Appels hjemmeside

- Det betyder selvfølgelig ikke, at jeg ønsker, at politikere skal stavnsbindes til et parti, de er blevet uenige med. Men så må de være løsgængere eller forlade den folkevalgte forsamling, de er valgt til. Alt andet er at snyde vælgerne, mener Henrik Appel, men hvad mener du?

Skal partihop forbydes?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller