Lolita: ’i morgen afgør jobcenteret mit liv’

Jeg nægter at blive tvangsmedicineret, tvunget til psykolog eller tvunget til en operation, der vil sætte mit liv og førlighed på spil, skriver Lolita Christensen, der får sin fremtid afgjort i morgen

- Jeg er som en strandet hval…der har forvildet mig ind i Jobcentret Randers’ fælde, og lige om lidt så har jeg ikke flere kræfter til at kæmpe imod med, for min skæbne er beseglet.

- I morgen (tirsdag den 18. feb. 2014) skal jeg møde ind for et Rehabiliteringsteam, 6 fremmede mennesker skal på en time afgøre mit liv.

- Jeg går derind med en sagsbehandler, der siger: Jeg går hele vejen med dig, Lolita! Alt imens prøver han at true mig til at opgive min ansøgning om førtidspension, med den anden hånd nægter han og Jobcenter Randers at udleverer mine sagsakter.

De råber: Rettigheder og pligter
Sådan indleder Lolita Solsikke Christensen er nødråb, der lige nu bliver delt på nettet og via Bente Stenfalk er havnet hos nationen! Lolita føler - ligesom en del andre danskere - at det system, hun troede kunne hjælpe hende på ret køl, har svigtet, og nu kun tænker på at nedbryde hende. Hendes indlæg fortsætter således:

- Som en strandet hval ligger jeg her på 4. år i vandkanten og kæmper for mit liv, mens man nysgerrigt kigger på, prikker lidt til mig for at se om, der stadig er liv, og der råbes i kor: Alle skal bidrage, der er rettigheder og pligter!

Derfor bliver du hidsig hos sagsbehandleren

Ingen arbejdsprøvning eller flexjob
- Rettigheder og pligter råbes der, mens man nægter mig arbejdsprøvning…

- Rettigheder og pligter råbes der, mens man forfalsker mine lægepapir, og nægter at lytte til lægernes ord om ingen arbejdsevne…

- Rettigheder og pligter råbes der, mens man afviser alle mine forslag om revalidering, flex-job, uddannelse o.l.…

- Rettigheder og pligter råbes der, mens man prøver at købe sig til psykiske diagnoser, når det mislykkedes opfindes: Eliteidræt har givet dig en hjerneskade…

- Rettigheder og pligter råbes der, mens man med et pennestrøg får en lægekonsulent – der aldrig har set mig – til at fjerne alt om diskus prolapser og skånehensyn…

11 ødelagte ryghvirvler: Og nu stopper sygedagpengene

Tvungen psykolog
- Rettigheder og pligter råbes der, mens man planlægger et mange årigt ressouceforløb, der parkerer mig hjemme i sofaen, mens jeg skal tvinges til psykologbehandling.

- Og nej psykologbehandling vil ikke give mig min arbejdsevne tilbage, jeg har en stationær fysisk lidelse uden yderligere behandlingsmuligheder…

- Rettigheder og pligter råbes der, mens man truer mig på livet og vil fjerne min kontanthjælp, når jeg nægter at blive tvangsmedicineret, tvunget til psykolog eller tvunget til en operation, der vil sætte mit liv og førlighed på spil…

- Rettigheder og pligter råbes der, mens man nægter at anerkende min sundhedsfaglige baggrund og alle mine egne tiltag for at blive rask…

- Rettigheder og pligter råbes der, mens jeg prøver at bearbejde sorgen over at have mistet min arbejdsevne...

- Rettigheder og pligter råbes der, mens nægtes jeg retten til at finde en livsledsager, en der kunne ligge armen om mig og sige: Det skal nok gå, Lolita - når modløsheden og afmagten begynder at sænke sig over mig, som en kulsort nat…

Lige om lidt giver jeg op
- Rettigheder og pligter råbes der, mens man siger: Kan du kæmpe for anstændig, grundig og lovmæssig korrekt sagsbehandling, så har du en ressouce! Ingen fatter, at det er kampen for mit liv!

- Så jeg er som en strandet hval, og lige om lidt giver jeg op, for min skæbne er beseglet.

- I morgen ligger jeg strippet og nøgen på bordet foran et Tribunal, der skal bestemme om, jeg skal leve eller død.

- Jeg kan ikke forsvare mig, for Jobcenter Randers nægter mig mine sagsakter.

- Jeg skal ligge der strandet og helt alene uden nogen til at beskytte mig, for min sagsbehandler ser den anden vej, mens han trykker på knappen til gaskamret.

- Jeg har ikke flere kræfter til at kæmpe imod med, og var det sket på åbent hav, var jeg ubemærket sunket ned i havets dyb, men jeg ligger her i vandkanten for, at du skal få øje på mig!

- Jeg kan ikke længere kæmpe alene, der findes i 10-tusindevis af mig og min slags, og vi har brug for din stemme til at sige: Nok er nok!

Gør noget, jeg ved du er der
- Så jeg ligger her til fuld skue med et sidst håb om, at du der sidder bag skærmen, vil komme ud til mig, og give din stemme til kende overfor svage i samfundet, skriv læserbreve, møde op til events, meld dig ind i facebook grupper som Aktion syg i Randers eller Aktion syg i Danmark eller lignende!

- Gør noget så jeg ved, du er der!

- For ellers ville jeg ønske, at jeg var Giraffen Marius, der mere humant, nemt og bekvemt får en kugle for panden, fordi der er for mange af mig og min slags.

- Lige nu er jeg som en strandet hval, der bruger de sidste kræfter på at undslippe en stille traumatiserende død!

Sådan skriver Lolita, der gerne vil i arbejdsprøvning, flexjob, uddannelse, men frygter at hun får nej, og ender med at blive tvunget til psykolog.

Tror du kommunen har et arbejde til hende?

Syge bliver parkeret på kontanthjælp

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter