Hemmelig rapport: Elektricitet kan blive 3,5 mia billigere

Danmark skal droppe ideen om at være hele verdens klimaduks, mener eksperterne fra det Miljøøkonomiske Råd

Danmark har nok vindmøller, mener det Miljøpolitiske råd - hvad mener du? (Foto: DONG)
Danmark har nok vindmøller, mener det Miljøpolitiske råd - hvad mener du? (Foto: DONG)

Det har en pris, at politikerne synes, Danmark skal være verdens grønneste land. Og nu kan Jyllands-Posten afsløre, at regeringens egne eksperter - Det Miljøøkonomiske Råd - mener, at grænsen for grønhed er nået.

I går åbnede Anholt Havvindmøllepark - i dag klager foreningen Frieelforbruger over prisen. (Foto: DONG) nationen Grønt gisp: Elpris stiger 250 procent

Dansk indsat er ligegyldig
I en hemmelig rapport anbefaler rådets medlemmer, at politikerne stopper udbredelsen af den vedvarende energi.
'- Den stigende andel af vedvarende energi reducerer de danske CO2-udledninger og dermed behovet for CO2-kvoter.

- Disse kvoter kan imidlertid bruges andre steder i EU, hvorfor en øget anvendelse af vedvarende energi i Danmark ikke vil føre til lavere CO2-udslip på europæisk plan', står der i rådets rapport, der også sætter tal på, hvor dyrt det danske vindmølleeventyr er for forbrugerne.

nationen Nu kommer 14 % af strømmen fra svensk a-kraft

3,5 milliarder for meget
Miljøøkonomisk Råd foreslår blandt andet, at de to havmølleparker Horns Rev 3 og Kriegers Flak bliver taget op til genovervejelse - det vil kunne reducere andelen af vedvarende energi fra 35 pct. til 33 pct. Herudover bør der lukkes for yderligere støtte til vedvarende energi i elproduktionen - det vil spare virksomhederne og husholdningerne for 3,5 mia. kr. og medføre job til 5000 personer i løbet af to til tre år, vurderer rådet.

Bertel Lohmann er ked af, at Danmark ikke interesserer sig for atomkraft. nationen Kernefysiker opfinder 'gratis' strøm til de næste 5000 år

Til Jyllands-Posten siger Socialdemokraternes klima- og energiordfører, Jens Joel, at rådet viser en alt for snæver fokusering på det økonomiske, men hvad mener du?

2 kommentarer
Vis kommentarer