Hold dog kæft: Har aldrig modtaget én krone i bistand

17852 læsere støtter Zehra, der har fået sin opholdstilladelse inddraget, efter 21 år i Danmark. Nu har den store tyrkiske avis Milliyet også skrevet om sagen

Abduhrahman, Zehra og deres yngste barn. Lige nu er de i Tyrkiet, fordi myndighederne inddrog hendes opholdstilladelse, da hun og familien efter 21 år i Danmark ville forsøge at se om de ville bo i Tyrkiet. Det vilel de ikke, men nu kan ikke komme hjem til Danmark.
Abduhrahman, Zehra og deres yngste barn. Lige nu er de i Tyrkiet, fordi myndighederne inddrog hendes opholdstilladelse, da hun og familien efter 21 år i Danmark ville forsøge at se om de ville bo i Tyrkiet. Det vilel de ikke, men nu kan ikke komme hjem til Danmark.

Debatten om Zehra Korkmaz, der sidder i Tyrkiet og ikke kan få lov til at komme hjem til Danmark, har raset på nationen! (489 kommentarer) og på Facebook (6145 støtter).

Se også: Det er vores mor der er udvist

Rigtig mange, faktisk 60 procent af de 29491 læsere, der har blandet sig i debatten, mener at Zehra, der har boet i Danmark fra hun var 19 til hun var 40, skal have lov til at få den opholdstilladelse, hun mistede da hun i 2011 rejste til Tyrkiet for at se, om hun, manden og parrets yngste barn skulle leve i Tyrkiet, tilbage.

- Rigtig mange tyrkere vil gerne tilbage - i hvert fald når e bliver pensioneret og det sparer Danmark rigtig mange penge på.

- Men hvis de ikke kan fortryde, fordi de opdager, at de efter så mange år er mere danske end de er tyrkiske, så er der ikke flere, der prøver, skriver Vibeke K., der er af dem, der synes hun skal have sin opholdstilladelse igen.

Se også: Zehra, 21 år i Danmark: Nu er hun ikke velkommen mere

Hvem betaler gildet?
Men selvom støtten er stor - så stor at den tyrkiske avis Milliyet også har lagt mærke til det - er 40 procent er altså imod. Og mange af dem, mener at Zehra bare vil være en udgift for Danmark:

- Hvem tror I der betaler gildet når de vil flytte til Danmark????

- Som mange andre Tyrkere har de fået en pose penge, til at starte op med derhjemme, nu er posen tom, og der kommer ikke bistandshjælp ind på kontoen, som der gjorde i Danmark, skriver Johnny L, og Preben Charles N. peger også på muligheden for bistandshjælp i sin kommentar:

- Den kære dame har det som hun oprindeligt ønskede. Søge Dansk statsborgerskab, næ tak i 21 år.....

- Nu pludseligt, hovsa ingen penge fra det offentlige, Hvad gør vi så?

- Nej, det er et selvforskyldt problem, der ikke har min bevågenhed. Bliv i Tyrkiet, skriver Preben, men det vil Abdurrahman, der er gift med Zehra ikke finde sig i:

Har altid forsørget min familie - altid
- Der er mange, der tror at vi har været et 'påhæng' i det danske system. Men hele mit liv har jeg arbejdet, har aldrig modtaget så meget som én krone fra kontanthjælp eller andet.

- Zerha kom til Danmark i 1990 og jeg har altid forsørget hende og min familie. Det er min pligt.

- Og hvis man som udlænding flytter ud af Danmark, kan man få udbetalt en sum penge, repatriering, men det bad vi ikke om, skriver Abdurrahman fra Tyrkiet.

Hvad mener du nu - ændrer det din holdning til sagen, at familien aldrig har fået bistand?

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere