Kontanthjælpsmodtagere i titusindvis går ned med stress

Mange går ned med stress på arbejdspladsen - men faktisk er folk uden arbejde langt mere stressede. Nye tal viser, at 6 af 10 kontanthjælpsmodtagere stresser

Følg nationen!

- Det, som stresser mest, er altid at skulle være klar, og aldrig at vide, hvornår det holder op. Man kan ikke tage fri fra at være arbejdsløs.

Sådan sagde en af de over 100.000 arbejdsløse danskere, da Ugebrevet A4 skrev om problemet for to år siden:

- Det er ikke det konkrete, der stresser, det er det ukonkrete. Tvivl om, hvor jeg er, og hvad jeg laver om en uge, en måned, et år.

Trist nyt: Hver tredje borger er overflødig om 15 år

- Er privatøkonomien stabil? Er man uønsket af arbejdsmarkedet? Er man sin vennekreds værdig? Forbruger man for meget? Gør man nok for at finde arbejde? Hvad skal man i virkeligheden gøre for at finde arbejde? Og så videre. Helt konkret: Usikkerhed, sagde en anden arbejdsløs, og nu har Statens Institut for Folkesundhed på Syddansk Universitet sat tal på omfanget af stress hos arbejdsløse.

I DANSKERNES SUNDHED, Den Nationale Sundhedsprofil 2013, kan man se, at folk i arbejde, lider langt mindre af stress end folk uden arbejde:

I rapporten, hedder det på side 27:

'Den laveste forekomst af personer med højt stressniveau ses i gruppen af beskæftigede (15,8 %). De højeste forekomster ses blandt førtidspensionister (50,4 %) og andre uden for arbejdsmarke­det (61,8 %). Blandt arbejdsløse er forekomsten 28,1 %.

- Folk er måske ikke klar over, men det er faktisk verdens hårdeste job at være arbejdløs. Man får stress af at være frustreret, og ikke kunne overskue sin egen situation, siger Verner Sand Kirk fra AK-Samvirke til nationen!, men hvad siger du?

Har du - eller kender du en der har - stress? Og ved du, hvorfor de er stressede?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller