Saras kæreste hevet ud af kø: For sort til disko

Sammen med fem hvide venner gik Saras kæreste på disko - og vennerne kom ind, men kæresten er sort, og gjorde dørmanden utryg. 'Ydmygende og pinligt', skriver Sara

Saras kæreste nåede lige forbi dørmanden, men blev alligevel hevet ud på gaden. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen)
Saras kæreste nåede lige forbi dørmanden, men blev alligevel hevet ud på gaden. (Arkivfoto: Peter Hove Olesen)

- Min kæreste oplevede lørdag nat at få en meget dårlig og ubegrundet behandling foran en københavnsk dansebar.

Sådan indleder Sara F. et læserbrev til Ekstra Bladet om det, hun beskriver som en pinlig og ydmygende oplevelse på et mindre københavns diskotek. Sara fortsætter sit brev således:

- Min kæreste er uddannet og vokset op i Danmark, taler flydende dansk, har job og ren straffeattest, har aldrig været oppe at slås og er det mest kærlige menneske, jeg kender.

Han og fem hvide venner
- Dog ser han åbenbart så forkert ud, at hans udseende alene kan være begrundelse nok til, at man ikke vil lukke ham ind, på selv den billigste dansebar. Kunne det måske have noget at gøre med hans afrikanske afstamning?

- Han og fem hvide, danske venner ville gerne ind og have en hyggelig aften, og de blev til dels også lukket ind. Eller det vil sige, de fem danske venner blev lukket ind. For kort efter at dørmanden havde ladet min kæreste passere, skiftede han åbenbart mening.

Dørmand var ikke tryg
- Dørmanden tog fat i ham og sagde, at han ikke kunne lukke ham ind alligevel, da han ikke var tryg ved det! Han havde absolut hverken gjort det ene eller andet forkert, var klædt i pæne sorte bukser, en farvet skjorte og havde hverken hue eller smykker på. En af vennerne var endda iført hættetrøje og joggingbukser; men det var dog stadigvæk min kæreste, der så forkert ud, og ham, der måtte blive udenfor.

- Den eneste egentlige begrundelse for at smide ham væk må derfor være, at han ikke var tryg ved at lukke hans race eller farve ind. Det var ikke bare sårende for ham at blive smidt ud af et sted på grund af, hvordan han så ud, men også ydmygende og pinligt. Ydmygende at skulle gå derfra, vel vidende at hans udseende, sort, ikke er ’godkendt’, godt nok, til at komme ind på et diskotek, skriver Sara F., der gerne vil starte en debat om diskrimination i nattelivet.

Har du oplevet diskrimination i nattelivet - og hvad synes du Saras kæreste skal gøre?

OBS: nationen! har bedt diskoteket om en kommentar, men de er ikke vendt tilbage.

0 kommentarer
Vis kommentarer