19-årige piger afvist på natklub: I er for grimme

Det skulle have været et brag af en fødselsdag - men nogle af de 16 unge piger, var for grimme til at komme ind på natklubben, og derfor valgte Celine at gå. Hvad havde du gjort?

Celine og hendes tvillingsøster havde glædet sig til at fejre deres 19-års fødselsdag på en 'en københavnsk natklub'. Men 4-5 af pigerne var ikke pæne nok, mente dørmanden, og det gjorde Celine vred.
Celine og hendes tvillingsøster havde glædet sig til at fejre deres 19-års fødselsdag på en 'en københavnsk natklub'. Men 4-5 af pigerne var ikke pæne nok, mente dørmanden, og det gjorde Celine vred.

- Jeg kan forstå, at man bliver afvist i døren til en natklub, hvis man ligner én der lige er stået op, en alkoholiker eller et bandemedlem.

- Men nu har natklubberne hyret en såkaldt 'picker' i døren, der udelukkende på udseendet vælger folk fra.

- Det kan være fordi denne 'picker', synes man har en forkert top på, de synes man ser for ung ud, selvom man faktisk er over aldersgrænsen, de kan ikke lide dine sko, og i de fleste tilfælde kommer de ikke engang med en grund, de afviser bare.

Helt syret skønhedsfiksering
Sådan indleder nationens! Celine L et læserbrev om det hun kalder 'et skønhedsfikseret samfund på et helt syret niveau'. Hun har tidligere skrevet om meget tynde modeller i TV-programmet Danmarks Næste Topmodel, men nu er de 'helt urimelige krav til udseendet', der bliver stillet i det danske natteliv, der har fået hende til tasterne.

Se også: Celine, 18 år: De burde sprede ben for en ordentlig røv

Vi glædede os helt vildt
- Min tvillingesøster og jeg havde på besværlig vis endelig fået vores veninder med på at købe bord inde på en københavnsk natklub i fredags for at fejre vores 19-års fødselsdag.

- Jeg selv havde ringet til en ven som arbejder som bartender derinde, og han havde skaffet os et rigtig godt tilbud på et bord, plus vi kunne allesammen (16 piger) få gratis entré. Vi glædede os helt vildt.

- Efter opvarmningen hos os med alle pigerne, øl og fødselsdagskage, manglede vi bare højdepunktet: vores bord på natkluben. Det sker tit, at man splittes, når man er så mange i byen sammen, med nu havde vi jo bord, så det var en skudsikker plan til en fed aften alle sammen samlet.

- Jeg havde hævet det aftalte beløb på vej hen til klubben. Vi ankommer og går hen til VIP køen, der er for folk, som har bestilt bord eller folk med andre 'fordele'.

- En dreng med øresnegl, som ikke kunne have været meget ældre end mig selv, kommer hen til os, nikker og siger til mig: 'Må jeg lige snakke med dig et øjeblik, privat tak'. Jeg går med ham med det i tankerne, at han lige vil sikre sig, at vi har alle pengene, der skal til – det er jo en dyr aften, vi er gået med til.

Se også: Saras kæreste hevet ud af kø: For sort til disko

Der er 4-5 der ikke passer ind her
- Men nej. Han siger: 'Der er desværre 4-5 af de piger, du har med, jeg ikke kan lukke ind. Jeg kigger uforstående på ham og pointerer, at vi altså alle sammen er over 18 – det er jo en 19-års fødselsdag. 'Ja men det er ikke derfor, typemæssigt passer de bare ikke ind i klubben,' siger han…….

Se også: Natklubboss om afvisning: Måske var det en fejl

- Whaaaaat? Er det en joke? Der er stilhed et øjeblik, imens jeg prøver at finde på noget at sige uden samtidig at slå ham i hovedet. Jeg beslutter mig for at prøve at tale ham til fornuft, men han er ikke til at rokke.

- 'Jeg kan godt gå ud og udpege dem, hvis det er, men det er enten dem fra eller også må i alle sammen gå', tilbyder han, og hvis ikke jeg havde haft min moralske sans med mig, havde jeg sagt til ham, han skulle udpege dem og dermed ødelægge 4-5 smukke pigers selvtillid, selvværd og selvopfattelse. Hmm, hvad skal jeg vælge?

- Min fødselsdag eller min gode samvittighed? Det bliver min gode samvittighed, jeg skal ikke synke ned på samme niveau som denne her lorte klub og deres picker. Nu skulle jeg så ud og fortælle veninderne hvordan vores skudsikre plan var gået i vasken.

- Jeg fatter ikke han kunne få sig selv til at stå og udvælge nogle få ud af en stor pigegruppe, fordi nogle ikke passede typemæssigt.

Det var så den fødselsdag
- Hvad skal det dog betyde? Splitte et fødselsdagsselskab, ødelægge vores alle sammens aften, fordi klubben kun er for 'smukke' mennesker. Og det skal lige siges at ingen af de piger, jeg havde med, lignede quasimodo eller noget som helst tæt på. Men okay. Det var så den fødselsdag, som røg.

- Og som om vi ikke har nok ting i hverdagen, der minder os om, hvor forkerte vi alle sammen er, og hvor smukke vi burde være. Vi bliver bombarderet med helt overdrevne skønhedsidealer hver dag i bladene og i fjernsynet, i reklamerne.

- Nu kan man ikke engang gå i byen og have det sjovt, uden man direkte skal udpeges af et eller andet fjols som værende for grim. Siden hvornår er byen kun for dem med specielle kontakter, og så dem der er smukke nok (typemæssigt rigtige) til at komme ind. Nattelivet er delt op i inderkredsen, og så alle os som står udenfor og skal kigge beundrende til, alt imens inderkredsen træder vores selvværd ihjel.

Skal jeg opereres før jeg kan komme ind?
- Forargelsen steg mig så meget til hovedet, at jeg var ved at brække mig ud over pickeren, ham som ødelægger andres selvværd for at opbygge sin egen. For sådan er det i dag. Man taler ned til andre for at skubbe sig selv lidt længere op. Og nu ved klubberne så det. Alle dem der er smukke nok til at komme ind kan kigge nedladende til dem, der må vende ryggen til og gå.

- Klubben skal nødig ødelægge deres image, om det så koster at splitte hele selskaber ad, bryde aftaler og ødelægge anstændige menneskers selvværd uden grund. Hvad skete der med, at det er det indre der tæller og at der skal være plads til alle?

- Det er da blevet en skrøne nu. Samfundet er ikke længere delt op i rig og fattig men i grim og smuk. Her er der ikke noget der hedder 'at bryde den sociale arv', medmindre man udsætter sig selv for plastic-operationer, fedtsugninger og diverse andet, hvilket da også er blevet mere og mere udbredt. Ud over det, kan man bare lade sig træde på, indtil man opgiver og bliver hjemme i stedet for at gå i byen. Det må da være en joke?

Hvad mener du? Er det OK, at en dørmænd afviser folk på grund af udseende?

nationen! har mailet, sms'et og lagt besked hos natklubben, for at få en kommentar til 'picker'-politiken - de er ikke vendt tilbage.
De bekræfter via en mail til gæstelisten, at deres picker til hver en tid kan afvise gæster i døren.

22 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere