Røde Kors-medarbejder bortvist: Talte kritisk om indvandring

Røde Kors i Sverige er rystet over en skjult optagelse, hvor en medarbejder taler om indvandring. Andre er rystede over Røde Kors' reaktion

- Røde Kors ryster over sund fornuft.

Sådan skriver Sven Inge Nilsson i en de 82 kommentarer, Dalarnes Tidnings afsløring af en indvandrerkritisk medarbejder har fået. I sidste uge gik Daban Ibrahim ind i Røde Kors' lokaler i byen Falun, og indledte en snak om indvandring og hjælpearbejde med en medarbejder.

Medarbejderen gav udtryk for, at der var mange arbejdsløse unge svenskere, og at det derfor, kunne være en ide, at tage imod færre udlændinge:

- Jeg synes vi skal hjælpe Jer, der hvor i er, siger medarbejderen på den skjulte optagelse du kan høre her.

Ikke her i Sverige?

- Nej....jeg mener, arbejdsløsheden bliver jo ikke mindre, jo flere unge vi tager ind. Forstår du det?

Vi skal hjælpe svenske unge først
- Det er jo ingen løsning for os, når vi har sådan en høj ungdomsarbejdsløshed.

Så hvad mener du?

- Jeg mener, at vi bør hjælpe vores egne unge først, siger medarbejderen der efter et krisemøde i Røde Kors' bestyrelse i Falun er blevet frataget sine opgaver.

Røde Kors-konsulent: Jeg er skide ked af det
- De her meninger er ikke forenelige med vores værdier, siger Marcuz Haile fra Røde Kors' hovedkontor, der har haft medarbejderen til samtale, og træffer en formel beslutning om hendes fremtid i næste uge:

- Det vi hører på filmen er tilstrækkeligt. Det kan ikke forsvares, og jeg er skide ked af det, siger Marcus til dt.se

Men ligeså ked Røde Kors er over deres tidligere medarbejders udtalelser, ligeså vrede er mange af kommentatorerne på dt.se over Røde Kors reaktion:

- Jeg forstår ikke rigtigt, hvad denne medarbejder har gjort forkert. Millioner af mennesker er på flugt, milliarder lever under forhold som i svenske øjne er fattige, og der er da intet modsætningsfyldt i at sige, at vi skal tilgodese Sveriges behov, mens vi hjælper den tredje verden, skriver André Jönsson, mens Sören Eriksson nøjes med at skrive:

- Ikke en krone mere til Røde Kors.

Men hvad mener du? Kan man arbejde i Røde Kors og mene, at antallet af udlændinge, der kommer til Sverige, skal ned, når der er mange arbejdsløse svenskere?