Venneløs: Hvem skal bære min kiste når jeg dør?

Mange danskere lever i ensomhed - og forleden efterlyste førtidspensionisten Kim C nogen, der ville kigge ind til ham engang i mellem. Rigtig mange har meldt sig - bl.a. Christian B

- Jeg hedder Christian og jeg læste om dig, Kim i Ekstrabladet og følte med det samme, at her var en anden der var i næsten samme situation som jeg.

- På grund af særlige forhold i min barndom, så fik jeg aldrig lært hvordan man skaffer sig venner og havde i mine drengeår kun en ven og ham flyttede jeg fra da jeg var 13 år gammel, fordi mine forældre flyttede til København.

Se også: Jeg har ingen venner - og kommunen vil ikke hjælpe

Sådan skriver nationens! Christian B i en af de ca. 50 hilsner ensomme Kim C har fået, efter at han i fredags efterlyste nogen, der kunne kigge ind til ham engang imellem. Mange af dem der skriver bpr langt fra Rødby på Lolland, men de tilbyder at besøge Kim engang i mellem, flere forslår Kim at få en besøgsven, og så er der dem, som Christian, der selv slås med ensomhed. Hans brev til Kim fortsætter således:

- Det har fulgt mig at jeg ikke havde venner og ikke rigtigt fandt ud af hvordan man gjorde og det bringer mig så til dig, for jeg tror du har det som jeg.

Jeg har kun tre venner - kisten har seks håndtag
- At man forgæves venter på et brev fra en man kender med en hilsen, en mail eller bare en sms, hvor der er en der siger hej og spørger hvordan man har det eller hvordan ens dag er gået.

- Jeg har efterhånden opgivet at kigge efter breve i postkassen og orker næsten ikke at åbne min mail, for jeg ved at der ikke er nogen hilsen.

- En klog mand sagde engang, at man skulle værne om de venner man har, for der skal seks til at bære ens kiste den dag man ikke er her mere.

- Jeg har stadig kun venner nok til den ene side af kisten, skriver Christian, der tilbyder at skrive sammen med Kim.

- Du ville få en ven, der vil sende hilsener og spørge om, hvad der nu ligger på sindet eller om noget som jeg ikke ved. Og jeg ville få en som forstår værdien af en hilsen, skriver Christian.

Hvad mener du om venner - og hvor mange har du? Og kunne det - som Vivian M foreslår - være et 'nytte-job' at blive besøgsven?

nationen! har givet de mange beskeder videre til Kim C.

2 kommentarer
Vis kommentarer