9. april: Lad vær med at gøre mere stads af Hitler

Henrik Skov synes det er synd for Tyskland, at de hvert år den 9. april, skal mindes om Hitlers ugerninger. Hvad mener du?

Det er 74 år siden, at Hitler sendte sine tropper ind i Danmark.  Og det er så lang tid, at nationens! Henrik Skov mener, at vi skal stoppe med at flage på halvt. (arkivfoto)
Det er 74 år siden, at Hitler sendte sine tropper ind i Danmark. Og det er så lang tid, at nationens! Henrik Skov mener, at vi skal stoppe med at flage på halvt. (arkivfoto)

- Dannebrog går på halv stang niende april for at markere tyskernes besættelse af Danmark.

- Men det er mange år siden.

Sådan indleder nationens! Henrik Skov et læserbrev til Ekstra Bladet om de mange danske flagstænger, der i dag flager på halvt. Henrik Skov - hvis onkel selv deltog i modstandskampen - beskriver Hitler som en syg og intolerant mand, der har givet det stolte tyske folk et dårligt eftermæle, og mener at den fortsatte markering af Hitlers ugerninger er at gøre for meget stads af ham:

Tyskland står for fred og harmoni
- Jeg vil gerne komme et budskab til Tyskland og de unge tyskere, der er født længe efter den modbydelige 2. verdenskrig.

- Tyskerne – med den meget elegante, dybt intelligente kansler Merkel – står for fred og harmoni i dag.

- De hjælper med deres dygtighed og ihærdighed mange lande i krise. Jeg er ikke bange for at sige, at jeg er religiøs. Derfor skal VI for de unge, dygtige tyskeres skyld stoppe med at markere 2. verdenskrig. Det hedder det lille ord: Tilgivelse, skriver Henrik Skov til Ekstra Bladet

Men hvad mener du? Er det synd for Tyskland, at vi stadig markerer besættelsen?

På Frøslevlejrens Museum sidder en anden Henrik Skov - der dog også har et Kristensen i sit navn - og mener det stik modsatte:

- Nej, vi skal blive ved med at flage på halv. Det giver noget historiebevidsthed, som jeg synes, der mangler i dag.

0 kommentarer
Vis kommentarer