Arbejdsgivere: Derfor tager vi østarbejdere frem for danskere

Vi vil hellere end gerne ansætte de arbejdsløse danske. Men problemet er jo at de ikke synes, det er attraktivt at arbejde for 120 i timen - det synes østarbejdere, lyder det DA.

Østarbejdere gider godt arbejde for 120 i timen - men det vil danskere ikke, lyder det fra underdirektør Erik Simonsen i Dansk Arbejdsgiverforening. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Østarbejdere gider godt arbejde for 120 i timen - men det vil danskere ikke, lyder det fra underdirektør Erik Simonsen i Dansk Arbejdsgiverforening. (Foto: Thomas Lekfeldt)

11.577 har svaret på spørgsmålet 'Kan danske arbejdsløse erstatte østarbejdere?' og Ja, det kan de arbejdsløse danskere sagtens, svarer 9697 læsere, svarende til 83 procent.

Men 13 procent svarer Nej, og i Dansk Arbejdsgiverforening, der i går lancerede et regnestykke, der viser at Østarbejdere ER en gevinst, uddyber Erik Simonsen, hvorfor arbejdsgivere ikke bare kan ansætte danskere.

Se også: Hans-Erik: Øst-regnestykke er 7,1 milliarder forkert

- Vi vil da hellere end gerne ansætte danskere, for det er alt andet lige lettere at have folk, der forstår sproget.

- Som vi ser det er oroblemet jo ikke polakken, der får 120 kr i timen.

- Problemet er danskeren, der ikke synes, det er attraktivt nok at arbejde for 120 kr, når man kan få en dansk overførselsindkomst, siger Erik Simonsen, der dog bliver modsagt af nationens! Maja H., der har forsøgt at finde et job til 120 kr i timen.

Løgn og latin
- Ja hvis du som dansker går ned på jobformidlingen og søger job som medarbejder på et gartneri eller som rengøring, så får man at vide at de job kun er til østarbejderne.

- Det fik jeg at vide, da jeg prøvede. de nægtede at sende min ansøgning derhen, eller give mig adressen.

- De prøver med vilje at skubbe danskerne væk fra de jobs, så de kan påstå at det kun er østeuropæerne der vil have de job. Og på den måde presse lønnen endnu længere ned. Det er jo løgn og latin skriver maja, der godt kunne tænke sig et job som jordbærplukker:

Vil gerne arbejde - også selv om det er underbetalt
- Da jeg var lille brugte vi hele sommerferien på at gå og samle jordbær, hele familien, på forskellige gårde, for at tjene penge til sommerferien.

- Det job kan man godt skyde en pind efter, for regeringerne ( begge to) påstår jo at det job er for underbetalt, til at danskerne vil have det.

- Jeg ville da gerne have det som job. også selv om det er underbetalt. Jeg er studerende, og skal som sagt ikke forsørge mig alene på de penge, så de 3 kr pr. spand man får som underbetalt, er en udemærket løn for en studerende som mig.

Men da jeg ikke taler polsk, vil arbejdsformidlingen ikke formidle mig jobbet. Så lad være med at tro på deres løgne, skriver Maja.

Men hvad med dig? Har du søgt et arbejde, der giver 120 i timen? Og fået det?

0 kommentarer
Vis kommentarer