Schaldemose: Lindø rejser sig med hjælp fra EU

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

Vi kan vist alle huske ramaskriget i medierne, da Mærsk for år tilbage besluttede at lukke og slukke Lindøværftet på Fyn. Det betød et tab på hele 3000 arbejdspladser.

Tal kan være svære at forholde sig til, men bag hver eneste fyring var et menneske af kød og blod, som nu stod uden løncheck, men med husleje, elregninger og andet, der skulle betales.

Heldigvis lagde gode kræfter hovederne i blød. Odense Kommune, Kerteminde Kommune, fagforeningerne, Region Syddanmark og Mærsk formede en tostrenget vækstplan for, hvordan de kunne skabe nye industriarbejdspladser, og hvordan de kunne hjælpe de fyrede videre.

En ansøgning røg af sted til EU's Globaliseringsfond, og midlerne har nu været med til at efteruddanne og omskole de hårdtprøvede værftsarbejdere.

Historien om Lindøværftet - den nuværende Lindø Industripark - er en succes. I dag er der omkring 900 medarbejdere fordelt på 55 forskellige virksomheder. Det viser, at vi kan komme langt med lidt god vilje, tro og 48 millioner kroner fra EU's Globaliseringsfond.

Danmark har siden finanskrisens start i 2008 modtaget omkring 310 millioner kroner fra EU’s Globaliseringsfond fordelt på seks forskellige projekter. Langt de fleste EU-projekter giver god mening.

Morten Messerschmidt skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

0 kommentarer
Vis kommentarer