Messerschmidt: Hvis vi giver dem lillefingeren ...

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

Danmark har stadig et forbehold, så vi ikke kan rodes ind i EU's flygtninge-politik. Men her er, hvad der venter os, hvis vi afskaffer retsforbeholdet, som EU-partierne vil have os til.

Den 12. juni sidste år vedtog EU-parlamentet en asylpakke, et program for modtagelse af ulovlige indvandrere. Den skal alle EU-lande - dog heldigvis ikke Danmark, Storbritannien og Irland - gøre til EU-lov. Asylansøgerne skal have uhindret bevægelsesfrihed; der skal tages hensyn til deres seksuelle orientering, alder, spisevaner, køn og meget mere. De får automatisk ret til at søge arbejde; mindreårige personer under 18 bliver uden dikkedarer automatisk sammenført med slægtninge i andre EU-lande. Enhver asylansøger har krav på en afgørelse inden seks måneder, skal have juridisk bistand til at anke afgørelsen, og skal i mellemtiden forsørges og underholdes på et niveau, som EU-dikterer.

Men det vigtigste er, at et EU-land ikke længere har ret til at sende ulovlige indvandrere tilbage til det EU-land, de først ankom til. Så når Italien diskret giver indvandrere lommepenge, så de kan fortsætte rejsen nordpå, og EU-domstolen mener, at indlogering og forplejning i Italien er for ringe - så kan de ikke sendes tilbage. Hopper vi på den, og opgiver forbeholdet, så kan vi godt allerede nu projektere adskillige Sandholm-lejre ud over det ganske land.

Både Venstre og Socialdemokraterne vil have os til at opgive vores forbehold. Men de danske forbehold, som stadig flere europæere misunder os, er i dag vores eneste værn imod EU's fanatikere, bureaukrater og verdensfjerne politikere.

Christel Schaldemose skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

0 kommentarer
Vis kommentarer