Pædagog til forældre: Drikker I ikke lidt rigeligt?

Pædagoger og skolelærere, skal turde spørge forældre, om de har styr på deres alkoholforbrug, mener sundhedsborgmester i København. Hvad mener du?

Ninna Thomsen, SF'er og sundheds-borgmester i København, synes at børn, med forældre, der drikker lidt rigeligt, fortjener at pædagogerne spørger ind til forældrenes alkoholforbrug. Hvad synes du? (foto: ninnathomsen.kk.dk)
Ninna Thomsen, SF'er og sundheds-borgmester i København, synes at børn, med forældre, der drikker lidt rigeligt, fortjener at pædagogerne spørger ind til forældrenes alkoholforbrug. Hvad synes du? (foto: ninnathomsen.kk.dk)

- Udgangspunktet for samtalen med forældrene er, at barnet har det dårligt.

- Og når det er tilfældet, skal fagpersoner turde spørge forældrene, hvordan alkoholvanerne er derhjemme, hvis de har en mistanke om, at det er en del af problemet.

- De skal også snakke med dem, som er i den gode ende af de sociale klasser, hvor det kan være endnu sværere at spørge, om der er et problem.

Sådan siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune til berlingske.dk, der også kan fortælle at pædagoger og lærere i Aabenraa, skal lære at overskride, den intim-grænse, der hedder 'andre menneskers alkoholdforbrug':

Det har forældre forståelse for
- Jeg tror ikke, at det er specielt grænseoverskridende for borgerne at blive spurgt om deres alkoholforbrug. Det tror jeg, at der er forståelse for i dag, siger Povl Kylling Petersen (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune til avisen, men på berlingske's Facebook-side, er meningerne lidt anderledes:

- Børnehaven skal også tjekke om man har fået synet bilen, om ens briller er den rigtige styrke og om man får nok motion.

Se også: Mor i nomade-familie: Jeg bebrejder mig selv hver eneste dag

Nu skal de stoppe deres pis
- Det samme skal bibliotekaren, kassedamen og sikkerhedskameraer opsat i det offentlige rum - hvordan kan vi ellers være sikre på, at borgerne realiserer statens opfattelse af det lykkelige liv? Alle de kroner brugt på velfærd er jo spildt hvis ikke vi gør som der bliver sagt og er lykkelige på den velkendte og fastsatte måde, skriver Marc H-H, og Allan H. er ligeså uenig:

- Nu skal de til at stoppe deres pis. Pædagoger er ansat til passe børn.

- Ikke som kostvejledere eller alkoholkonsulenter. Jeg har selv flere gange måtte bede dem holde deres kæft og blande sig uden om min søns madpakke. Som bestemt ikke fejler noget. Regering og kommuner skal helt blande sig uden om folks liv og valg medmindre, at det er åbenlyst at der er noget helt galt.

Hvad mener du? Er det en god ide, at voksne mennesker, der har kontakt med børn, spørger ind til forældres alkoholvaner, hvis de mener, der er grund til det?

0 kommentarer
Vis kommentarer