Messerschmidt: Vi har to domstole på nakken

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

EU-eliten mener, at den har ret til at blande sig i alt. Også overenskomster mellem lønmodtagere og arbejdsgivere.

Den evigt geskæftige EU-domstol i Luxembourg har netop afgjort, hvordan en fransk overenskomst skal fortolkes.

For to år siden klagede en fransk bankfunktionær til EU-domstolen: Han havde indgået registreret partnerskab med en anden mand i 2007, og forlangte nu at få betalte hvedebrødsdage af sin bank, som hans fagforenings overenskomst ellers kun gav gifte par ret til. Så banken sagde nej - men EU-domstolen sagde ja.

Problemet her handler ikke om seksualitet men om suverænitet; for nu kan et land åbenbart ikke have frie aftaler mellem arbejdsgivere og -tagere i fred for EU. I forvejen har vi Europarådets domstol i Strasbourg, en slags "vogternes råd” for grænseløse menneskerettigheder, og som f.eks. gang på gang forhindrer europæiske lande, også Danmark, i at udvise dømte mordere og narkohandlere.

Nu trækkes vi også med EU-domstolen. Så nu slæber vi rundt på hele to, nærmest overjordiske domstole i Europa, som åbenbart har mere magt end landenes egne folkevalgte og deres regeringer. Det er næsten mere, end man kan bære. Ja, det er efterhånden ganske ubærligt.

Christel Schaldemose skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

0 kommentarer
Vis kommentarer