Schaldemose: EU tager fedmeproblemet alvorligt

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

For mange kilo på sidebenene er et problem, som flere og flere danskere og europæere stifter bekendtskab med.

Nogle vil måske hævde, at den simple løsning er lig med mådehold og indtag af færre kalorier, end der bliver forbrændt.

Den nyeste forskning viser imidlertid, at det regnskab ikke nødvendigvis er helt så enkelt. Mange faktorer spiller ind, og hvis vi vil blive klogere på, hvordan vi forhindrer et decideret fedmeproblem i EU, så må vi samle vores viden.

Derfor tog EU i januar 2013 initiativ til en workshop, hvor europæiske forskere fra både lægefaglige, samfundsvidenskabelige og humanistiske discipliner satte hinanden stævne for at opbygge et tværgående netværk.

Derfor er innovative projekter og forsøg nu i gang, som på sigt vil føre til en ny og mere helhedsorienteret måde at løse det voksende fedmeproblem på. Under det nuværende EU-program for forskning har projekter målrettet fedme og diabetes modtaget i omegnen af 270 millioner euro.

Det giver mening, at EU samler og koordinerer gode resultater i stedet for, at hver hvert land bruger millioner og atter millioner på den samme forskning. De fælles tanker kommer os alle til gavn. Langt de fleste EU-projekter giver god mening.

Morten Messerschmidt skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

0 kommentarer
Vis kommentarer