Schaldemose: Danske studerende bliver bedre af EU

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

Uddannelse er vejen frem. Det er et mantra, vi tit og ofte hører.

Vi har gode universiteter i Danmark, men arbejdsgiverne er i stigende grad begyndt at efterspørge uddannede kandidater med erfaring fra udlandet på CV'et.

Vores land hører ikke til det største i verden, og danske virksomheder ser store fordele i at handle og samarbejde med andre lande.

Derfor giver det også god mening, at studerende med et studieophold i Milano, Madrid eller Malmø er en efterspurgt vare. Et semester eller to i udlandet giver både øgede faglige kompetencer, men også en større forståelse for kulturer, samfundssind og sociale normer.

Inden for de sidste 10 år har EU skabt og fremmet forskellige programmer for udveksling, så danske studerende har fået bedre muligheder for at få luft under vingerne.

Op mod 1,2 million europæiske studerende har allerede haft gavn af det såkaldte Erasmus-program, og det tal kommer til at vokse i fremtiden - til gavn for de unge studerende og for danske virksomheder.

I 2012 uddelte vi i Danmark 120 millioner kroner til uddannelsessamarbejder, ungdomsprojekter og stipendier. Langt de fleste EU-projekter giver god mening.

Morten Messerschmidt skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

0 kommentarer
Vis kommentarer