Drømte om det her, men så gik viral-kampagne galt

Lige nu er politiet i New York - også kendt som NYPD - til grin på det store internet. Twitter-kampagnen, der skulle give masser af smil, er endt med blod og vold

Det var sådan nogle billeder politiet i NYPD drømte om - men pludselig sendte folk, der havde været udsat for politivold også billeder. (Foto fra "myNYPD)
Det var sådan nogle billeder politiet i NYPD drømte om - men pludselig sendte folk, der havde været udsat for politivold også billeder. (Foto fra "myNYPD)

- Kom til at tænke på, at rigtig mange mennesker elsker at tage billeder af sig selv sammen med vores dygtige politifolk.

- Så kunne det ikke være fedt, hvis vi bad folk om tweete de billeder - det er da god PR.

- Jo for satan, skidegod ide. Vi kalder det #myNYPD og så kører det.

Nogenlunde sådan kan samtalen i New Yorks politis kommunikationsafdeling have foregået, og i går eftermiddags kunne man derfor se denne opfordring på twitter:

Men....nu er det jo bare sådan, at mange mennesker møder politifolk i alt andet end behagelige situationer, og derfor skriver medier som Washington Post,Gawker,The verge, og danske Modkraft nu historier om de mange billeder af politifolk, der bl.a. tæsker løs på folk, der i en lind strøm ryger ind på myNYPD

- Det kunne jeg godt have fortalt ville ske, skriver Julias H, og Jack A. synes der er tale om et klasseeksempel på dårlig brug af sociale medier.

I Danmark har Bornholms Politi siden februar forsøgt sig på twitter med en 'ugens griner'. Det er ikke hver fredag, der har været noget at grine af, men d. 4. april kunne man more sig over denne episode:

- Bornholms Politi ?@BornholmsPoliti Apr 4. Ung mand efter at være standset for at køre uden lys på cyklen: jamen det er fordi de ikke virker #politidk.

Hvad synes du? Skal politiet lade være med at bruge twitter?

0 kommentarer
Vis kommentarer