Vil have Skotland med i Nordisk Råd

Om fem måneder skal skotterne stemme om de vil løsrive sig fra Storbritannien. Og så ligger en optagelse i Nordisk Råd lige for, mener 'ja'-kampagnens udenrigspolitiske talsmand

Danmark, Finland, Norge, Sverige, Færøerne, Grønland, Åland, Island - og Skotland.

Sådan burde listen over medlemmer af Nordisk Råd se ud, hvis Angus Robertson fra det skotske nationalistparti SNP kunne bestemme, og måske er hans drøm ikke så langt væk fra virkeligheden.

For i søndags kunne den skotske avis Scotland on Sunday fortælle, at opbakningen til løsrivelses-tanken vokser, samtidig med at tilhængerne af at blive i union med resterne af Storbritannien stille og roligt falder fra, her bare fem måneder før folkeafstemningen om et selvstændigt Skotland.

Se også: 007 kæmper mod regeringen i London

- Skotland er mere optaget af det nordiske samarbejde end Storbritannien er, siger Angus Robertson til den norske statsradiofoni NRK, og fortæller at en ansøgning om medlemskab af Nordisk Råd derfor er noget af det første, der ryger afsted på den nye nations eget brevpair, hvis skotterne ender med at rive sig løs fra Storbritannien.

- Vi drømmer om at et uafhængigt Skotland kan genindtræde i verden, uden at blive styret fra London, siger Angus, men hvad siger du?

Tror du at skotterne river sig løs? Og skal et selvstændigt Skotland have lov til at blive medlem af Nordisk Råd?

1 kommentar
Vis kommentarer