Normalt er I nice, men føj for fanden

HK Ungdom i Hovedstaden får kritik for en kampagne, der skal skaffe elevpladser. SF Ungdom mener kampagnen er sexistisk og bør trækkes tilbage.

- Kære HK Ungdom Hovedstaden.

- Normalt er I nice, så vær lige søde at trække den her sexistiske reklame tilbage.

Sådan skriver SF Ungdoms formand Carl Valentin om det kampagne-foto af en nøgen pige med et papskilt med teksten:

Giv en undskyldning
'Ta' mig, det er lettere end du tror. jeg søger elevplads, HK Ungdom Hovedstaden, har sendt på gaden for at sætte fokus på, at mere end 10.000 unge mangler elevpladser:

God sag men føj for fanden
- Det er vigtigt at organisere ungdommen i kampen for flere elev- og lærepladser. Men...træk den tilbage og giv en undskyldning. Føj for fanden. Slut, færdig, skriver Carl videre på SFUs Facebook, hvor Jens R. giver ham ret med ordene:

- Smagløst og billigt.

- Det der skal nok give respekt eller noget. Hold nu kæft hvor er det idiotisk af H, skriver Allan N og Mikkel D synes HK må 'mande sig op og trække reklamen tilbage!'

Men hvad mener du? Er reklamen sexistisk

Karma Musa - som i sin første kommentar mente at kampagnen var lidt sjov - er nået frem til at det er ordene, der er problemet:

- Kampagneteksten neglicerer sexchikane på arbejdspladsen, og at det er selve kampagnen og kampagneteksten, der er det største problem her snarere end nøgenheden.

Og er det nøgenheden eller ordene, der er problemet? Eller er der som Jonatann P skriver, tale om snerpede SFU'ere:

- Der er intet sexistisk over denne reklame.

- Det er blot SFU, der er for blufærdige til at omgås i en seksuelt frigjort kultur, som den danske, skriver Jonatann.

Der er også en mand
Freja Rocks, der er formand for HK Ungdom Hovedstaden, som står bag den om diskuterede plakat, afviser kritikken med ordene:

- Vi har lavet en kampagne med både en ung mand og en ung kvinde, hvor vi gerne ville vise, hvor sårbar man er, når man som ung står uden en praktikplads.

- Der er ca. 11.000, der står og mangler en praktikplads på en virksomhed. Og det er faktisk ikke så svært at tage en elev ind. Som arbejdsgiver kan man få refunderet en del af udgiften – og samtidig får man den nyeste viden ind. Det er vores budskab, siger Freja, der ikke vil svare på om pigen på plakaten har fået den plads hun gerne vil have.

0 kommentarer
Vis kommentarer