Schaldemose: EU har verdens bedste forbruger-regler

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

Er din telefon, elkedel eller computer defekt, så har du ret til at få den repareret eller erstattet i op til to år efter, du har købt den.

Og hvis producenten ikke kan fikse varen, så har du krav på at få pengene tilbage.

Den regel kender en stigende andel danske forbrugere heldigvis til, men hvad mange fejlagtigt tror, så er det ikke en gudsgivet ret i alle verdens lande.

Europæiske forbrugere har gode rettigheder, fordi det er en stor prioritet for EU, at virksomhederne lever op til det, de lover forbrugerne. Vildledning og farlige produkter hører ikke til på EU's indre marked. Efter min mening kan reglerne blive endnu bedre, hvilket vil være en fordel for såvel forbrugerne som for de hæderlige firmaer, der laver solide produkter. '

Brodne kar, der tjener penge på at sælge dårlige eller farlige lightere, strygejern og andre hverdagsting skal have svære betingelser. Alt andet er urimeligt over for os, der betaler for varerne. EU er kommet langt med forbrugerrettighederne, men der er stadig udfordringer.

Derfor støtter EU den europæiske forbrugerorganisation, BEUC, som i 2012 fik 10.191.000 danske kroner. Pengene er givet godt ud, da organisationen fungerer som forbrugernes talerør og vagthund. Langt de fleste EU-støttede aktiviteter giver god mening.

Morten Messerschmidt skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

0 kommentarer
Vis kommentarer