Schaldemose: EU støtter billigere strøm fra havmøller

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

De færreste vil sætte spørgsmålstegn ved, at Danmark er god til det med vindmøller.

På land og til vands ser vi dem stikke op i det danske landskab.

Den nye, store satsning hedder 'havvindmøller'. De giver os mulighed for at udnytte vores lange kystlinje og mange dage med kraftig blæst.

Desværre er havvindmøller dyre at vedligeholde, da de står plantet langt ude på havet, og derfor har vi brug for at udvikle nye metoder, som gør møllerne billigere i drift. Jo billigere strømmen fra havmøllerne er, jo mere oplagt bliver det at investere i nye havmølleparker, og jo mere vedvarende energi får vi fra møllerne på havet. Det gavner os alle.

Den ambition deler EU, og det har resulteret i 13 millioner kroner til projektet ECOWindS, hvor den Esbjerg-baserede energiklynge, offshoreenergy.dk, samarbejder med andre europæiske lande om at halvere omkostningerne til drift og vedligehold af havvindmøller. Om jeg må være så fri, så er det lidt af en 'win win'-situation for såvel danske el-kunder som danske virksomheder.

Langt de fleste EU-projekter giver god mening.

Morten Messerschmidt skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

0 kommentarer
Vis kommentarer