Øresundsbro træt af fartdjævle: Se den nye faldlem

Hvert år kører ca. 200.000 biler for hurtigt gennem Øresundsbroens betalingsanlæg - nogle med 90 km i kilometer i timen. Nu skal en radarstyret faldlem stoppe fartdjævlene

Slam - så kan folk, der kører for hurtigt lære det. (Foto: Edeva.se)
Slam - så kan folk, der kører for hurtigt lære det. (Foto: Edeva.se)

- En seks cm høj stålkant, vil smadre de fleste moderne bilers fælge og dæk, hvis denne stålkant vel at mærke er skarp.

- Det kan let blive meget farligt, hvis en urutineret bilist bliver overrasket, og samtidig mister styringen grundet flade ringe.

- Men grundlæggende synes jeg, at idéen er god - blot skal man ikke ødelægge folks biler før det er meget farligt i forvejen, at lade denne fortsætte.

Se også: Vrede forældre laver selv vejbump

Sådan skrev nationens! Getty L. for to år om de 'faldlemme', der kan stoppe bilister, der kører for hurtigt, og som lige nu er ved at blive gravet ned ved Øresundsbroens betalingsanlæg. I 2013 kørte 4 procent af bilerne, som betalte med bizz, hurtigere end 40 km/t, hvor højeste tilladte hastighed er 30 km/t, og flere gange er der målt hastigheder op til 90 km/t:

Næsten 200.000 kører for hurtigt
– 4 procent lyder måske ikke af meget, men man skal tænke på, at omkring 5 millioner biler om året kører gennem banerne med bizz. Det bliver næsten 200.000, som kører for hurtigt, konstaterer Håkan Kiendl, afdelingschef for betalingsanlægget hos Øresundsbro Konsortiet.

Se også: Nyt politiværktøj til borgere: Giv naboen en fartbøde

Fartdæmperne fremstilles af firmaet Edeva og fungerer ved, at en radar ved siden af vejen registrerer bilens hastighed. Hvis bilen kører for hurtigt, åbnes en lille lem i vejen. Dermed opstår der en kant på nogle centimeter, som i praksis virker som en traditionel fartdæmper.

– Pointen med de dynamiske fartdæmpere er, at de kun er der, når man kører for hurtigt. Holder man sig inden for den tilladte hastighed, forbliver vejen plan, siger Håkan Kiendl, men hvad siger du?

Er det en god ide med faldgrave?

0 kommentarer
Vis kommentarer