Annonce:
Annonce:

Kører 100.000 km om året - og ryger hash hver dag

null

Sidste år mistede 2000 danskere kørekortet, fordi de blev taget med hash i blodet. (Foto: Jens Dresling)
Sidste år mistede 2000 danskere kørekortet, fordi de blev taget med hash i blodet. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg nationen!

- Jeg er 53 år og har nu mistet kørekortet på grund af 0,01 THC i blodet.

- Jeg er en af dem, der startede med at ryge, da jeg var 16 år og har røget lige siden - også når jeg kørte lastbil fra Danmark og gennem Europa.

- Jeg har kørt skadefrit, men nu er mit arbejde røget sig en tur og jeg har været arbejdsløs lige siden - og nu uden kontanthjælp. Hvordan skal jeg betale en bøde, når jeg ikke engang kan få kontanthjælp?

Fra 15 til 2000 mistede kørekort
Sådan skriver nationens! Orla D, der er en af de op mod 2000 danskere, der mistede kørekortet sidste år på grund af THC i blodet. I 2011 blev der ifølge dr.dk registreret 15 (femten) hashbilister, og den voldsomme stigning skyldes i høj grad politiets nye narkometre.

Politiets nye maskine kan finde hashrygere

Annonce:

I Danmark ryger kørekortet så snart maskinen viser THC i blodet, mens man i f.ex. den amerikanske delstat Colorado skal have over 5 nanogram THC i blodet. Og Orla D er ikke den eneste, der mener, at den danske grænseværdi er sat for lavt.

Til dr.dk siger advokat Knud Foldschack at loven rammer tusindvis af uskyldige mennesker, og at strafferammen for loven er ude af proportioner.

Politivåben knalder 1000 narkobilister ved Christiania

- Det svarer til at tage kørekortet fra folk, der kører uden lys på cyklen, siger Knud Foldschack til dr.dk. På nationen! fortæller Ole S, hvordan han mistede sit kørekort:

Røg en halv joint - fortvivlet over straf
- Jeg har fået frakendt mit kørekort i 3 år pga. THC i blodet. Politiet lavede et rutine stop og spurgte om jeg havde røget og jeg svarede, at det havde jeg gjort dagen før.

- Det skulle jeg aldrig have sagt, for de tog en blodprøve og jeg havde selvfølgelig THC i blodet.

- Jeg prøvede den i retten, hvor politimanden gjorde det klart, at han ikke stoppede mig pga. min kørsel, men dommeren fastholdt de 3 år.

Annonce:

Ryger hveranden time - og kører bil
- Jeg er voksen mand på 35 og kører aldeles ikke rundt og er skæv. Det eneste jeg gjorde var at ryge en halv joint om aften og dagen efter ved eftermiddagen stoppe politiet mig og det åbenbart nok til at tage mit kort i 3 år. Er meget fortvivlet over denne ekstrem hårde straf, skriver Ole og Kaj - der ikke har mistet sit kørekort endnu - skriver at han har kørt 100.000vis af kilometer, mens han har været skæv:

- Som tømrer/snedker har jeg service-bil i mange år. Ved siden af mit arbejde og under min videreuddannelse, har jeg også i 10 år været hyrevognschauffør i storkøbenhavn. I den periode har jeg kørt over 100.000 km årligt. Skadefrit!

- Jeg ryger en joint hver 2. time. Jeg er aldrig kørt til en forkert adresse og jeg har aldrig modtaget en klage. Derimod har jeg modtaget hundredevis af komplimenter for min kørsel, af selv rutinerede bilister og jeg har samlet mange, rigtig mange livsfarligt nedkølede og fordrukne mennesker op fra gaden, taget dem ind i varmen og kørt dem hjem i sikkerhed til deres intetanende familier, skriver Kaj.

Men hvad mener du? Er det godt at politiet stopper så mange hash-bilister?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: