Åh nej: Lukkedag i vuggestue 1. maj - og 2. maj

Der var ingen lukkedage i daginstitutionerne i Slagelse Kommune sidste år, men i Norddjurs Kommune havde de 14. På torsdag er det 1. maj - er der lukkedag i din kommune?

- Nu har jeg lige fundet ud af at der er lukkedag i børnehaven på torsdag.

- Og jeg ved godt, at jeg kan sende mit barn til en anden børnehave, men alligevel synes jeg det er dårlig service.

- Hvorfor er det at der skal være lukkedage?

Sådan skriver nationens! Jesper R i en mail om det problem han pludselig er havnet i - børnepasning d. 1. maj.

7,7 lukkedage i snit i Danmark
Jesper bor i Københavns Kommune, der ellers har skåret kraftigt ned på antallet af lukkedage i de kommunale pasningstilbud. I 2011 var der 19 lukkedage i landets største kommune, mens der 'kun' var lukket i 6,9 dage sidste år.

Kommunen er dermed til at trække det gennemsnitlige antal lukkedage i hele landet ned. Ifølge tal fra Socialministeriet som DR har fået lov til at vise, er det gennemsnitlige antalt lukkedage faldet fra 10 i 2011 til 7,7 dage i 2013. I nogle kommuner er der ingen lukkedage, mens andre kommuner kan sige nej til at passe børn i deres egen institution op til 14 dage om året

Se også: Glædelig 1. maj: Pas ungerne selv

Forældrene ved vi har lukket
- Her ved forældrene, at vi har lukkedage, så vi oplever egentlig ikke noget brok, siger Randi fra vuggestuen Ønskeøen på Vesterbro i København. Her man ikke kun lukket torsdag d. 1. maj - som du kan se på denne liste, der viser hvor og hvornår, der er lukket for børn i København, er der også lukket i Ønskeøen på fredag.

- Ja, vi holder pædagogisk dag, siger Randi.

Lukkedage er en balance
Socialminister Manu Sareen vil ikke sætte et loft over antallet at lukkedage, men siger til DR, at han gerne ser færre:

- Det er svært at sætte et eksakt tal på, fordi det handler meget om at finde en balance mellem at tilgodese børnene, forældrene og økonomien, siger han.

Hvad siger du om lukkedage?

0 kommentarer
Vis kommentarer