Messerschmidt: Kaj stemmer nej til EUs patentdomstol

Morten Messerschmidt, DF, og Christel Schaldemose, Socialdemokraterne, varmer op til EU-parlamentsvalget. I et debat-maraton - 42 indlæg i alt - skriver de hveranden dag frem til valgdagen her på nationen!

For tiden får vi tudet ørerne fulde af europartierne og danske erhvervsorganisationer om, at Danmark skal tilslutte sig EU's patentdomstol.

Se video fra Vækst og Erhvervsministeriet her

Det er vel at mærke de selvsamme partier og organisationer, som også i 2000 ville have Danmark med i euroen.

Dengang fulgte danskerne heldigvis fornuftens vej, og det kan vi i dag prise os lykkelige for. Havde vi dengang sagt ja, ville vi i dag hænge på en ekstra regning på 337 mia. kr. Det sagde europartierne bare intet om dengang.

Nu står vi igen i samme situation. Europartierne vil have Danmark helt ind i kernen af EU-samarbejdet, men for en sjælden gang skyld har danskerne mulighed for selv at bestemme.

EU-patentet er slet ikke trådt i kraft endnu. Det fornuftige er derfor at afvente. Der er intet til hinder for, at EU's patentdomstol skydes i gang og at Danmark eventuelt tiltræder på et senere tidspunkt, når vi ved, hvordan den virker. Men siger vi ja nu, fanger bordet. Og der er mange problemer med den patent-aftale, som EU har lavet.

Denne lille tegnefilm (se videoen ovenfor) illustrerer eet eksempel på, hvordan en dansk virksomhed eller opfinder kan blive taget ved næsen. Den risiko er der ingen grund til at løbe.

Og stemmer vi nej, kan danske virksomheder stadig udtage et eu-patent. De får bare den ekstra gevinst, at de altid kan få prøvet sagen ved danske domstole.

Gør som Kaj, stem nej 25 maj.

Christel Schaldemose skriver videre om EU-politik i morgen - og så kan du hver dag frem til Europa-parlamentsvalget d. 25. maj følge de to EU-politikere her på nationen!

Se også: Schaldemose: EU støtter billigere strøm fra havmøllerSe også: Messerschmidt: Danmark er forbrydernes slaraffenlandSe også: Schaldemose: Lindø rejser sig med hjælp fra EUSe også: Messerschmidt: Vi har to domstole på nakkenSe også: Schaldemose: EU tager fedmeproblemet alvorligtSe også: Messerschmidt: EU-penge til unge arbejdsløse – i Tyrkiet!Se også: Schaldemose: Kræftgåden kan løses gennem EU-pengeSe også: Messerschmidt: Portugals meningsløse motorvejeSe også: Schaldemose: Danske studerende bliver bedre af EUSe også: Messerschmidt: Hvad skal vi med kvinder, de er bare til besværSe også: Schaldemose: Bedre behandling af depression går via EUSe også: Messerschmidt: Hvis vi giver dem lillefingeren ...

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer